Инфо

10. април 2019.10. апр 2019.
Савез за Србију: Круна свих протеста у Београду, долазе и Срби са Косова

Савез за Србију: Круна свих протеста у Београду, долазе и Срби са Косова

Председавајући Савеза за Србију и лидера покрета Двери Бошко Обадовић изјавио је данас да ће опозициони скуп 13. априла у Беогаду бити "круна" досадашњих четворомесечних протеста, када ће "читава Србија доћи у Београд", на којем ће бити и представници српске опозиције са Косова.

"То ће бити, као и претходни скупови, миран, ненасилан скуп али чврсто остајемо у нашим захтевима, као што су фер избори и слободни медији", рекао је Обрадовић, на конференцији за новинаре, након састанка СЗС са представницима српске опозиције са Косова.

Он је, пре него се знало за одлуку полиције да забрани скуп власника ТВ Пинк Жељка Митровица, рекао да полиција мора да забрани тај "контрамитинг" срачунат на "изазивање инцидента" који је најављен за исти дан и практично на истом месту где и опозициони.

Обрадовић је рекао и да је тражио састанак са челницима полиције јер је и њена обавеза, осим организатора опозиционог скупа, да брине о безбедности грађана.

Представници српске опозиције са Косова поручили су да ће доћи у суботу у Београд, што ће се видети "по шеталицама", како је рекао председник организације Народна правда Ненада Радовановић.

"Ми у Савез за Србију видимо јединог партнера", рекао је Ненад Радовановић, са којим су били и представници Европског покрета Срба са Косово, представници протеста један од пет милиона одржаних на Косову, Отаџбине и други.

Један од оснивача Савеза за Србију, Драган Ђилас рекао је, поводом изјаве министра финансија Синише Малог да ће и даље вређати Ђиласа иако је кажњен због тога, како подношење тужби ипак има смисла јер ће новац од казне отићи у хуманитарне сврхе.

"То је једина корист од представника ове власти, они само узимају а ништа не дају Србији", рекао је Ђилас, наводећи да ће наставити са подношењем тужби због изнетих лажи о њему, као и да их је до сад поднео око педесет.

Представници Савеза за Србију осудили су саопштење са колегијума министарства одбране и војног врха као "скандалозно" јер је то, како је рекао Обрадовић, покушај инструментализације војске како би се обрачунала са опозицијом.

Он је рекао да размишља да поднесе кривичну пријаву због тога.

Функционер Народне странке, некадашњи начелник Генералштаба војске, Здравко Понош је истакао да грађани не изводе државне ударе, већ да су на таквом путу они који су "киднаповали" институције, као и да се ради о покушају злоупотребе војске.


Извор: Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa