Инфо

16. април 2019.16. апр 2019.

Почео колегијум Скупштине Србије, без присуства дела опозиције

(Бета) - У Скупштини Србије почео је данас око 10 часова колегијум коме не присуствују представници дела опозиције.
На колегијум су осим представника владајуће већине дошли заменица шефа посланичке гурпе Српске радикалне странке Вјерица Радета и шеф посланичке групе ЛДП- ЛСВ-СДА Чедомир Јовановић.
Седници присуствују представници владајућих партија - Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије, Партије уједињених пензионера Србије, Јединствене Србије, Социјадемократске партије Србије, Савеза војвођанских Мађара и Покрета социјалиста.
Шефица опозиционе посланичке групе Странке модерне Србије Татјана Мацура рекла је новинарима у парламенту пре почетка колегијума да и поред првобитне најаве да ће њена посланичка група ићи на састанак то ипак неће учинити јер су после протетса захтеви грађана и опозиције извргнути руглу што је недопустиво.
Она је навела да и даље мисли да дијалог треба да постоји и да се води у институцијама система и како Пословник о раду налаже.
"Јесмо за дијалог, али у оквиру система, а не на овакав начин да се изругују грађани и опозиција који имају право да искажу своје незадовољство и изнесу захтеве", рекла је Мацура.
Председница парламента Маја Гојковић позвала је све посланичке групе на дијалог како би се договорили о предстојећем раду, најављујући у наредном периоду расправу у парламенту о закону о задуживању у швајцарским францима, Тијанином закону који предвиђа доживотан затвор за убице деце и трудница, као и расправу о питању Косова и Метохије.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa