Инфо

22. април 2019.22. апр 2019.

Ружић: За пројекте локалних самоуправа 490 милиона динара из буџета

Министарство државне управе и локалне самоуправе Србије и представници 63 локалне самоуправе потписали су данас уговор о додели 490 милиона динара за реализацију 77 пројеката који се односе на изградњу инфраструктуре, увођење е-управе или организацију културних, туристичких и спортских манифестација од значаја за локалне средине.

"Колики је значај Фонда за локал, из кога се средства додељују, показује податак да је ове године било више од 200 пријављених пројеката, чија је вредност била већа од две милијарде динара", изјавио је Ружић у Београду приликом потписивања уговора и изразио жаљење што Министарство није било у могућности да подржи све пријављене пројекте.

Он је навео да се први пут ове године финансирају и пројекти од смањење ризика од климатских промена и елементарних непогода.

"Број пријављених пројеката и њихова разноврсност показују да су наше локалне самоуправе и кадровски и на сваки други начин способне да припреме пројектно-техничку документацију и утврде, заједно са грађанима, шта је потребно за побољшање живота у њиховим срединама", рекао је Ружић.

Подсетио је да је прошле године из Фонда за локал било издвојено 320 милиона динара, односно 32 пута више него годину пре и изразио наду да ће се наредних година средства Фонда за локал повећавати.

Ружић је изразио задовољство што је било много пројеката за организацију културних, спортских и туристичких манифестација, али и похвалио Суботицу и Аранђеловац као једине локалне самоуправе које су тражиле помоћ за изградњу приступних рампи код објеката јавне намене за инвалидна лица.

Према подацима Министарства, за организацију културних, спортских и туристичких манифестација, са више од 48 милиона динара подржане су 22 локалне самоуправе.

За инфраструктурне радове на вртићима, школама, објектима културе, спорта и јавне управе, комуналној инфраструктури и јавним површинама 33 локалне самоуправе добиле су више од 356 милиона динара, 14 општина и градова добили су више од 48 милиона динара за набавку и примену савремених информационих технологија, које ће омогућити увођење е-управе, док је осам општина добило више од 34 милиона динара за пројекте превентивне заштите од непогода.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa