Инфо

2. мај 2019.2. мај 2019.
ЛДП: Забранити конгрес Радикала у Хртковцима

ЛДП: Забранити конгрес Радикала у Хртковцима

Члан Председништва Либерално демократске партије Ђорђе Жујовић затражио је данас од надлежних институција да забране планирани конгрес Српске радикалне странке у Хртковцима у суботу, 4. маја.

Жујовић је казао да институције треба да раде свој посао и да забране "осудјеном ратном злочинцу да се врати на место својих злочина".

"Војислав Шешељ, осуђени ратни злочинац, планира да у суботу, 4. маја, одржи свој конгрес у Хртковцима, уз присуство 600 делегата, чиме се опет враћа намерним провокацијама и политичком оргијању без преседана", наводи се у писаној изјави.

Подсећајући да је прошле године скуп радикала у Хртковцима био забрањен, док власт сада ћути, Жујовић је навео да ове године изостаје и осуда цивилног друштва, изузимајући неколико посланика који су како он наводи константно на мети Шешељевог примитивизма.

"Ако се дозволи осуђеном ратном злочинцу да се појави у Хртковцима, и ако сви буду то гласно прећутали, то ће бити доказ да је Шешељ заштићенији од било ког грађанина ове земље и да путем уцена, притиска, примитивизма и информација, које очигледно поседује, влада овом земљом путем канала посебне заштићености које му је овај режим омогућио", рекао је Жујовић.

Он је позвао тужилаштво да уради нешто поводом претњи смрћу које добија од породице Шешељ после прошлогодишњег скупа у Јарку код Хртковаца, где су његови пријатељи и он физички нападнути.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa