Инфо

3. мај 2019.3. мај 2019.
Стојиљковић: Власт не трпи медије сем држача микрофона

Стојиљковић: Власт не трпи медије сем држача микрофона

(Бета) - Председник Уједињених гранских синдиката Независност проф. др Зоран Стојиљковић изјавио је данас да популистички режими не трпе плурализам, већ вођа жели да се "отараси" медија осим ако то нису "држачи микрофона" који не постављају питања.

Ситуација је јако тешка, искористимо ове разговоре да се међусобно повежемо и умрежимо, рекао је Стојиљковић, на Медијском форуму, указујући на стање са медијима и демократијом у Србији.

Он је је посебно упозорио на прекарни рад у медијима, тако да су му прилике биле потпуно јасне кад су новинари објаснили да морају да раде више "тезги" да би могли нормално да живе.

Говорећи о важности медија, Стојиљковић је подсетио да они више нису додатак демократији већ "конститутивни" део модерне демократије.

"Стуктура власништва, танспарентност или не, утицај оглашивача, аранжмани са конкурсима којим се финансирају медији у локалним самоуправама је нешто што говори о могућностима да медији буду самостални или о развијеном, разорном политичком клијентилизму и корупцији", рекао је Стојиљковић.

Према његовим речима, власт контролише и социјалне мреже, јер их је прекрила "ботовима" и "преузима, окупира различите мреже и делује врло ефикасно".

"Прилике са социјалим мрежама нису ни мало оптимистичке како је могло да изгледа када су се појавиле пре десетак година", закључио је Стојиљковић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa