Инфо

8. мај 2019.8. мај 2019.
Миња Богавац: Нисам Аја Јунг, али могу да покушам

Миња Богавац: Нисам Аја Јунг, али могу да покушам

Директорка Шабачког позоришта Милена Богавац послала је отворено писмо Министарству културе и Комисији за финансирање и суфинансирање пројеката из области позоришне уметности за 2019. годину, у коме је тражила образложење одлуке комисије о смањњењу опредељеног новца за фестивал Позоришно пролеће. Одговор у Шабачко позориште ни после две недеље није стигао.
Позоришно Пролеће је фестивал најбољих позоришних остварења у претходној позоришној сезони. Као такав подржан је од стране Министарства културе, међутим ове године опредељено је дупло мање новца него што је то био случај претходних година.
“Оно што је мене занимало као особу која је одговорна за пословање Позоришног пролећа је да од министарства добијемо макар и куртоазан одговор – зашто смо кажњени и због чега је буџет преполовљен? Пре тачно дванаест дана послала сам отворено писмо члановима комисије као и министру културе молећи да добијемо неку врсту образложења за такво буџетско мењање и померање, које је у нашој ситуацији додатно компликовано јер смо ми већ наш програм реализовали.” – каже за телевизију Шабац Милена Богавац, директорка Шабачког позоришта.
Међутим, ни после две недеље од послатог писма, у Шабачко позориште - одговор није стигао.
“Примећујем да са друге стране министар бива доста заузет јавном расправом са Ајом Јунг, која је власница једног приватног фестивала и која такође није задовољна одлуком министарства подржавању њеног фестивала. Просто, мени се у глави родило питање да ли ми овде имамо неке институције првог и другог ранга и да ли су приватне институције те привилеговане групе? Ми остали морамо мало да сачекамо.” – додаје Богавац.
Чекању на одговор дошао је крај, додуше Министарство није одговорило Шабачком позоришту већ дневном листу Данас у ком је изашла списатељска колумна Миње Богавац.
Мене сада занима да ли су они пре свега Министарство информисања па тек онда културе, или смо можда као друштво достигли потпуну ријалитизацију свега. Не постоји више никаква пословна коресподенција, не постоји више ништа што можемо да завршавамо у неком пословном смислу једни са другима, већ је неопходно да све уђе у медије и да се од свега прави шоу.” – закључила је Миња Богавац говорећи за Вести телевизије Шабац.
У одговору које стигло у редакцију Данаса, стоји да Мињи Богавац одговарају у законском року. Стиче се утисак да директори ферстивала са министарством само преко медија могу да комуницирају, осим ако нису Аја Јунг, у том случају министар ће им лично одговорити, више пута.
ТВ Шабац

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa