Инфо

21. мај 2019.21. мај 2019.
НИКАД НЕ РЕЦИ НИКАД
ШАПЧАНИН У АМЕРИЦИ: ПРОФ. ДР НЕБОЈША КНЕЖЕВИЋ

НИКАД НЕ РЕЦИ НИКАД

Кад сам први пут отишао у Америку, помислио сам „Не свиђа се мени ово“. Писао сам супрузи, која је остала у Београду: „Доћи ћемо једном заједно да видиш Америку, али да овде радимо и живимо, не долази у обзир“. Никада не реци никад. Неке ствари у животу се поклопе онако како најмање очекујете
Проф. др Небојша Кнежевић рођен је у Шапцу, 1972 године. До петог основне, живео је у насељу Бенска бара. Када се, са породицом, преселио на Тркалиште, наставио је похађа „Јанкову“ школу, коју је завршио одличним успехом. Био је вуковац Зелене (Медицинска школа „Др Андра Јовановић“), на смеру фармацеутски техничар. „Уколико не заврши факултет“, размишљали су његови родитељи, „има добру школу, запослићемо га у Зорка Фарми“. А данас је др Ник, како га зову у Америци, један од водећих анестезиолога и лекара из области терапије бола у држави Илиноис и ванредни професор на тамошњем универзитету. „Живот је чудо“ и тајанствени су путеви Господњи.

Када је отишао из Шапца на студије медицине, иако користи сваку прилику да дође, није се више вратио у родни град. По завршетку, остао је на факултету да ради као асистент на Катедри клиничке фармакологије. Захваљујући програму размене асистената и студената заврших година београдског и новосадског Универзитета, отишао је у Америку (2001) на месец и по дана. Питали смо га какав је био први утисак.
Опширније у штампаном издању.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa