Инфо

22. мај 2019.22. мај 2019.
Насловне стране за среду, 22. мај 2019. године

Насловне стране за среду, 22. мај 2019. године

(Бета) - Дневни листови на насловним странама издања од среде пишу о усвајању измена Кривичног законика у Скупштини Србије којима је уведена доживотна казна затвора за починиоце најтежих кривичних дела, новим сазнањима у случају "нестале бебе" као и о реакцијама на оптужбе које су представници власти упутили судији Апелационог суда Миодрагу Мајићу због критике измена Кривичног законика.

БЛИЦ - У тексту "Доживотни затвор за монструме" о усвајању измена Кривичног законика које предвиђају доживотну казну затвора за починиоце најтежих кривичних дела попут убиства детета или труднице. Под насловом "ЦИП заборавио да Јужна Морава постоји" лист пише да су пројекти ЦИП кроз Грделичку клисуру коштали 59,5 милиона евра "и због тога што, између осталог, у једном делу главног пројекта није била уцртана Јужна Морава".

АЛО - "Нека је на савести свима који нису гласали за доживотну убицама деце" о изјави Игора Јурића, оца убијене Тијане Јурић, након што је Скупштина Србије изгласала "Тијанин закон" којом се предвиђају доживотне казне затвора за убице деце и трудница.

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ - "Цена струје засада иста", о разговорима представника Владе Србије и ММФ-а о поскупљењу струје. Под насловом "Бати улица у Београду" лист пише да ће једна улица у главном граду бити названа по великану српског глумишта Велимиру Бати Живојиновићу. У тексту "Крушевац центар за крађу беба" о новим сазнањима у афери "нестале бебе".

ДАНАС - О реакцијама на оптужбе које су представници власти упутили судији Апелационог суда Миодрагу Мајићу у тексту "Судске власти немо посматрају линч судије Мајића".

ИНФОРМЕР - "Због Трампа скупље 'најке'" о наставку трговинског рата САД и Кине. "Праве селфије, па блокирају нови аутопут и тунеле у Грделици" о апелу "Коридора Србије" грађанима да се не заустављају на аутопуту да би се сликали.

КУРИР - "Убицама деце доживотна" о изгласаним изменама и допунама Кривичног законика којим се предвиђају доживотне казне затвора за убице деце и трудница.

ПОЛИТИКА - У тексту "Србија уводи сурогат-материнство" лист наводи да ће будући грађански законик дозволити да жена носи и роди дете за неког другог уз умерену новчану награду. Под насловом "Траже нам Прешево да заборавимо Косово" о провокативним изјавама председника општине Бујановац Шаипа Камберија.

СРПСКИ ТЕЛЕГРАФ - "Вучић: Жестоко ћемо да ударимо на мафију" о изјави председника Србије Александра Вучића на свечаној поромоцији нових полицијаца и ватрогасаца у Новом Саду

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa