Инфо

27. мај 2019.27. мај 2019.
Институт за трансфузију крви: Смањење залихе, најпотребније А и 0 крвна група

Институт за трансфузију крви: Смањење залихе, најпотребније А и 0 крвна група

БЕОГРАД, 27. маја 2019. (Бета) - Институт за трансфузију крви Србије апеловао је данас на градјане да добровољно дају крв, наводећи да су најпотребнији даваоци А и 0 крвне групе, као и сви даваоци који имају негативну крвну групу.

Наводећи да и поред бројних апела, у акцијама спроведеним претходних недеља нису надокнадјене резерве неопходне за оптималан рад и правовремено збрињавање свих којима је неопходна трансфузија крви, Институт је у апелу позвао градјане да дају крв како би се снабдевање здравствених установа компонентама крви стабилизовало и сви пацијенти на време добили одговарајућу терапију.

"Тренутак је да сви градјани добре воље озбиљно схвате овај позив, јер је потребно на време обезбедити крв за све којима је она неопходна, као и за хитне и ванредне случајеве и национални програм трансплантације", наводи се у апелу.
Грађани могу да дају крв у Институту за трансфузију крви Србије у Улици Светог Саве 39 у Београду сваког радног дана од 7 до 19 часова а суботом од 8 до 15 часова, у Ургентном центру сваког дана, осим недељом од 9 до 16 часова као и мобилним екипама на терену.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa