Инфо

17. јун 2019.17. јун 2019.
Промоција књиге Синише Ковачевића

Промоција књиге Синише Ковачевића

У уторак, 18. јун у 20 часова на Великој сцени "Љубиша Јовановић", Шабачког позоришта биће одржана промоција књиге "Година врана" Синише Ковачевића.

Роман “ГОДИНЕ ВРАНА” Синише Ковачевића је најаутентичније виђена судбина Београда пре једног века. Монументални историјски мозаик у мермеру. Раскошна читанка наше судбине. … Језгровит, раскошан, прецизан Ковачевићев речник – као ивице сабљи српског официра, које се још витлају по српским кафанама – не дају предаха. Идући директно у причу, у коморе срца, без распеваних увода и филозофских медитација, читаоцу се лако откривају ликови, породични односи, преваре, истине, салони, споменици, цркве...Све најбоље што је искусио у позоришном, телевизијском и филмском тродеценијском трајању, Синиша Ковачевић је сада изнео на софру и подарио славље читања.

На промоцији ће говорити:
Синиша Ковачевић, аутор
Манојло Вукотић, новинар, уредник и публициста, издавач
Даниела Берић Дамјановић, професорка српског језика и књижевности
Бранислав Станковић, историчар, кустос Народног музеја Шабац

Одломке из књиге читају глумци Шабачког позоришта:
Александра Ристић и Синиша Максимовић

СИНИША КОВАЧЕВИЋ (Шуљан, 1954) је драмски писац, драматург и редитељ. Троструки је лауреат Стеријине награде и нараде “Бранислав Нушић”. Такође, добитник је и бројних других признања у области позоришта, драме, филма и телевизије. Позната су његова дела “Велика драма”, “Српска драма”, “Свети Сава”, “Вирус”, “Зечији насип”… а писао је и сценарија за филмове “Боље од бекства”, “Најбољи”, “Држава мртвих”, “Највише на свету целом”… Сценариста је и редитељ ТВ серије “Горки плодови”. Радио је као редовни професор драматургије на Академији уметности и као управник Српског народног позоришта у Новом Саду.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa