Инфо

20. јун 2019.20. јун 2019.

Прва седница Националног координационог тела за спречавање и борбу против тероризма

У Београду је данас одржана прва седница Националног координационог тела за спречавање и борбу против тероризма на којој су представљени приоритети рада тог тела у наредном периоду.

Национални координатор за спречавање и борбу против тероризма, директор полиције Владимир Ребић најавио да ће, поред праћења спровођења Националне стратегије за спречавање и борбу против тероризма 2017-2021. године и реализације активности из пратећег Акционог плана, деловање тог тела бити усмерено ка имплементацији правних тековина ЕУ у борби против тероризма кроз процес преговора Србије и Поглавље 24 – Правда, слобода и безбедност.

Како је саопштено из Владе Србије, на седници је закључено и да ће Национално координационо тело за спречавање и борбу против тероризма нарочито бити ангажовано на успостављању ефикасне и ефективне координације свих државних органа на превенцији и у борби против тероризма и насилног екстремизма који води у тероризам.

Додаје се да су седници присуствовали чланови из свих институција које су Одлуком Владе Србије од 18. априла опредељене да учествују у раду Националног координационог тела за спречавање и борбу против тероризма.
Бета

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa