Инфо

28. јун 2019.28. јун 2019.
Студенти позвали грађане Србије да подрже ограничење ријалити

Студенти позвали грађане Србије да подрже ограничење ријалити

(Бета) - Студенти из протестног покрета "Један од пет милиона" су данас позвали грађане да потписивањем петиције подрже иницијативу за ограничење ријалити програма у Србији.

Они сматрају и да би грађани тиме, како су навели, опоменули Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) да реагује по дужности због непримереног садржаја у програму ТВ-станица с националним фреквенцијама.

"РЕМ као институција која је законски омогућена да реагује у ситуацији када се непримерени садржаји нађу на националној фреквенцији, својим ћутањем подржава медијско насиље које се емитује кроз ријалити програме", указује се у саопштењу.

Студенти су казали да предлог измене закона коју предлаже иницијатива "У име културе", обухвата дефинисање ријалити програма и дечијег програма.

"Подржавамо циљ који ова иницијатива жели да постигне, а то је да ограничи емитовање ријалити програма у периодима између 6.00 и 23.00 часа у трајању од највише 3 сата, забрану емитовања ријалити програма уживо уз најмање пола сата одлагања, што омогућава додатну контролу непримерених садржаја која није могућа кад је програм уживо", наводи се у саопштењу.

Студенти подржавају и идеју да се уведу минималне дневне количине програма за децу и малолетнике у трајању од пола сата, јер се тиме, како су навели, систематски ради на успостављању нормалне атмосфере у медијима и на просвећивању најмлађих.
(крај) алн/ссм

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa