Инфо

2. јул 2019.2. јул 2019.
Неправда нанета шабачкој кануисткињи

Неправда нанета шабачкој кануисткињи

Тијана Арсић, седамнаестогодишња девојчица, гимназијалка, двострука је освајачица Купа Србије за 2018. годину у кануу и једна од највећих нада тог спорта. Њој је на изборној контроли за Европско првенство дата норма коју је остварила, али, ипак неко други је одлучио да она на ово такмичење не иде.

Овај догађај обележиле су сузе детета које из непознатих разлога неће ићи на Европско такмичење, али и њена жеља да не одустаје од својих снова.

-Ако ме спорт нешто научио, то је сигурно како да прихватам неуспех и поразе. Временом се човек навикне да не може толико бурно да реагује стално, мора да буде присебан. Гледам на то као да је прошло, да бих се усредсредила на будућност. Не дам да ме ово демотивише и да будем лошија због тога. Многи људи су ме питали „шта те још држи у том спорту“, пошто сам и пре имала доста проблема, одговарам да је то љубав. Када нешто стварно волите јако је тешко одустати – рекла је кануисткиња Тијана Арсић.

На изборној контроли за Европско првенство од стране селектора дата јој је норма од 52 секунде, која је нереална имајући у виду да је за улазак у финале прошле године на овом такмичењу норма била 56 секунди. Кајакашком савезу, РТВ Шабац поставила је питање због чега Тијана, која је на циљ дошла у 52-ој секунди, иако је време мерено ручно, са терасе која није у равни са циљем где се налазила само једна бова и са стартом који се обавио телефонским путем, нема право да иде на европско такмичење.

-Ми уопште немамо да је она испунила норму. Ако је норма 52 секунде, не иде то тако да може да прође са 52,27 секунди. Не знам колико Ви пратите кајак, али то је огромна разлика – рекли су из Кајакашког савеза Србије.

Иако су у први мах објаснили да се не разумемо у норме, враћајући се на норму за улазак у финале на Европско првенство, 56 секунди, након што су се посаветовали у савезу, рекли су:

-То ипак морате са Бором да видите. Ми стварно са тим нормама и то слабо се разумемо. То бисте стварно са селектором требало да видите.

Нико није знао да одговори због чега су на изборној контроли само кануисти имали норму. Бора Сибинкић, селектор, није се јављао на телефон. Бора Сибинкић, селектор чији смо број телефона добили у Кајакашком савезу, није се јављао на телефон.
На сугестије и примедбе Кајак кану клуба „Забрежје“ за који шабачка кануисткиња Тијана Арсић весла, нико из савеза није одговорио.

-На основу изнетих примедби, сматрамо да је неозбиљно, неспортски и некоректно на овај начин мерити норму, јер су у питању десетинке и стотинке, које се на начин на који је норма мерена не могу са сигурношћу утврдити. Тијана Арсић ускраћена је већ једном – не позивањем на такмичење које је многим такмичарима било и изборно за Европско такмичење за јуниоре и где би се видела јаснија слика њених квалитета и потенцијала. Бојимо се да не уважавањем наших примедби, Кану спорт губи на квалитетним такмичарима и губи на интересовању за тај спорт – пише у примедби.

За непуне две године, колико тренира, шабачка кануисткиња Тијана Арсић је успела да освоји најзначајније трке у сениорској конкуренцији, иако је сама јуниорка.

-Највећи циљ ми је да одем на Олимпијске игре, а успех ме мотивише. Све је лепо док се ради, али је најлепше кад има успеха. Што више напредујем, све више имам мотивације. Ја јако волим да веслам – завршила је Тијана.
И.К. ТВ "Шабац"

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa