Инфо

11. јул 2019.11. јул 2019.
У току реконструкција Карађорђеве улице

У току реконструкција Карађорђеве улице

Током викенда очекује се асфалтирање првог дела Карађорђеве улице чија је реконструкција у току. После реконструкције ове улице,радови се селе у Николе Пашића, Сурепову а затим и у Проте Смиљанића. Све су то саобраћајнице којим ће пролазити нови јавни превоз од јесени који ће повезати различите делове града којим до сада нису пролазили градски аутобуси.

Карађорђева улица, једна од најважнијих саобраћајница у граду, добиће сасвим другачији изглед – више места за паркирање, довољно простора за јавни превоз, пешаке и бициклисте.
Градоначелник Небојша Зеленовић објаснио је данас зашто се одустало од првобитног плана за реконструкцију ове улице.

-Карађорђева је једна од најважнијих улица и ми смо планирали да потпуно променимо начин функционисања саобраћа у њој. Међутим, нисмо успели да решимо проблем паркинг места за читав овај крај. Требало је да обезбедимо паркинг иза Јанкове школе где је један градски плац, али нисмо успели да решимо приступне саобраћајнице. Онда смо усвојили примедбе грађана из ове и околних улица да нам недостаје између 40 и 50 паркинг места и овом реконструкцијом мењамо начин паркирања. Биће више паркинг места, а истовремено нећемо нарушити начин на који пешаци и бициклисти користе ову улицу, биће довољно места за све, рекао је градоначелник приликом посете радовима у Карађорђевој.

Он је најавио нове линије градског превоза и нагласио да ће реконструкције бити рађене најбрже могуће и у складу са потребама грађана.

Глас Подриња

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa