Инфо

Берза

 • aero 921 ▼ -0,65%
 • dinnpb 6.107 ▲ 0,10%
 • dnos 3.280 ▲ 7,51%
 • irtl 1.049 ▼ -11,03%
 • jmbn 4.450 ▼ -11,00%
 • kmbnpb 970 ▼ -2,02%
 • mtlc 1.900 ⚫ 0,00%
 • niis 566 ▼ -1,91%
 • rtar 798 ⚫ 0,00%
 • tgas 13.182 ▲ 1,40%
 • thpt 230 ⚫ 0,00%
 • trbg 3.500 ▲ 6,06%
 • unpr 750 ⚫ 0,00%
(12. март 2020.)
Nika Fit Day 3

Заједно до нових победа

Трећа по реду Фитнес конвенција под називом „ Nika Fit Day 3 “ одржана протекле недеље у Соколском дому. Организатор конвенције Сања Никшић Ника имала ту част да након 14 година одржи први спортски догађај у Соколском дому. На енергичан начин са преко 300 људи започета је нова спортска ера у овом објекту
Заједно до нових победа
- Fitness studio Nika основан је пре 7 година и од самог почетка бави се организацијом спортско – рекреативних манифестација. Пре 5 година покренут је пројекат бесплатне рекреације који се одржавао током јула и на ком је учествовало преко 500 вежбача. Циљ пројекта је био омасовљавање фитнеса и рекреације и подизање нивоа свести о важности бављења истом. Обзиром да су фитнес и рекреација постали заиста популарни међу људима решили смо да одемо корак даље и да их едукујемо о правилном начину вежбања, такође и о правилном начину исхране. Како правилно да се опходе према свом организму, како правилно да изводе вежбе , како правилно да се хране, које навике су добре, а које не и како да их мењају.Nika Fit Day 3 се разликује од предходна два по томе што се ове године базирао на едукацијама. Имали смо привилегију да имамо едукаторе из Београда и омогућили смо како нашим суграђанима тако и људима из околоне да знања стекну у нашем граду и да Шабац постане један од центара едукације. Прва едукација је била Carpe Diem – здрава кичму и активан глутеус. Затим смо имали едукацију основе и формирање функционалног тренинга и коришћење kettlebelova – познатих руских звона са Горданом Нешовићем. Након тога смо имали едукацију везану за нутриције коју је држала Јелена Аврамов – дипломирани нутрициониста из Београда.

Учесници су имали прилику да добију потребне информације везане за правилну исхрану, дијете, истине и заблуде. Након тога имали смо час Strong by Zumba, затим Pound Fitness који је први пут у Србији приказан кроз наш клуб. Иначе могу да кажем да је наш клуб у региону препознатљив по Зумби, тако и по Pound Fitnessu који последње 3 године презентујемо широм Балкана. Након тога је био час Strech Flow – истезање у покрету, сјајног колеге Милоша Палића и на самом крају неизуставни велики Zumba Master class на ком је 20 инструктора из Србије довело атмосферу до усијања. Морам да истакнем и да похвалим тим мојих инструктора Јовану Пантић,Драгану Алимпић и Даницу Јанковић и да им се захвалим на верности и сарадњи и да им кажем да идемо заједно у нове победе- истиче организатор Сања Никшић.
-Програм Strech Flow је намењен свим узрастима и оба пола. Јединствен склоп вежби које нам омогућавају мобилност и склад са нашим телом. Предност њега је што га можете радити без било какве претходне припреме и сами осмишљати редослед покрета као и оптерећења, јер радимо само са својим телом. Позитивно делује на психофизички склоп и самњује проценат повреда код старијих особа- објаснио нам је тренер Милош Палић.

Strong by Zumba је револуционарни програм, инервални тренинг високог интезитета, који комбинује „бодy њеигхт“, кардио и пилометријске вежбе које су синхронизоване са оригиналном музиком која је дизајнирана да прати сваки поједини покрет.

- Фитнес интруктор сам групних и персоналних тренинга више од 30 година, а спортом се бавим од детињства. Инструктор овог програма сам више од 2 године, а мотивација су ми моји вежбачи којима се трудим да пренесем важност редовног тренирања и здраве исхране. Надам се да сам и ја њихова мотивација, обзиром да ми је пуних 60 година- изјавила је Вера из Сомбора.
Јована Пантић

Local Press Laboratorija je pilot projekat razvijen u saradnji sa organizacijom Free Press Unlimited i uz finansijsku podršku Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Holandije
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa