Инфо

29. септембар 2016.29. сеп 2016.
У ГЕРОНТОЛОШКОМ ЦЕНТРУ ШАБАЦ ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА УЛСШ

РАДОСТ ДРУЖЕЊА

У оквиру обележавања Октобра - месеца солидарности са старијима протеклог понедељка могли су се видети радови настали на 14. ликовној колонији „Река пријатељства“ 11. јуна у летњој башти Центра. Дружење, својим наступом, улепшала је старија група деце из Вртића „Слобода“
Отварањем изложбе 14. Ликовне колоније „Река пријатељства“ Удружења ликовних стваралаца Шапца у Геронтолошком центру Шабац протеклог понедељка почело је обележавање Октобра ““ месеца солидарности са старијима.
- Драго ми је што су ме по трећи пут звали у ову установу. Намерно сам села са корисницима Дома јер су ове слике њима намењене. Радује ме и то што сам препознала неке људе којима се свидела моја слика. Већина има штап као и ја. Ми смо колеге у старости. Ова изложба садржи дела која смо радили летос уз велико гостопримство наших домаћина и корисника. Наше удружење Ликовних стваралаца Шабац и овај Дом већ дуго сарађују. Река пријатељства и даље тече ““ рекла је уз осмех Зита Филип Лукић.
У настајању радова током колоније, одржане 11. јуна, поред Зите учествовали су и Златенко Злаја Кузминац, Љиљана Ђапић и Дуња Јовановић. Сви они са собом носе лепе утиске што се могло видети и на приложеним радовима који су одисали ведрином, палетом разиграних боја и мотива.
А тој ликовној раздраганости допринели су и малишани Предшколске установе „Наше дете“ Вртића „Слобода“ који су на самом почетку поручили: „Здрави били, поздрав смо вам приредили. Нек се с песмом одмах крене да вам лица порумене. Ко приредбу нашу прати тај се неће покајати. Запевајте и ви са нама, опробајте и ви глас. Храбрите нас аплаузом, будите уз нас“. На клавијатурама пратила их је васпитачица Рада Бабић, а на виолини Ајша Милетић. У реализацији наступа старије групе учествовале су и васпитачица Биљана Јовановић и приправница Тамара Пејовић.
Ово дружење само је једно у низу које ће се реализовати током овог месеца. Традиционално, 27. октобра, у Великој сали Културног центра одржаће се манифестација Геронтолошког клуба „За сунчану јесен живота“, а дан касније, 28. октобра, свечано ће се обележити седамдесет друга година постојања и рада Геронтолошког центра Шабац.
ДОБИЈЕНА ЛИЦЕНЦА
Према речима директора Геронтолошког центра Милана Поповића током протеклог периода радило се напорно. Зато и не чуди што је добијена лиценца за пружање услуга домског смештаја.
- Ја то сматрам најважнијим и најзначајнијим догађајем у овој години. Ми имамо пет година привремену лиценцу и надамо се да ћемо за тих пет година успети да постигнемо још резултата и да добијемо трајну лиценцу ““ додао је директор Поповић.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa