Инфо

29. септембар 2016.29. сеп 2016.
ПРОШЛО ЧЕТИРИ МЕСЕЦА ОД НАПАДА НА АЛЕКСАНДРА ПРОДАНОВИЋА У СРЕМСКОЈ МИТРОВИЦИ

ПУЦЊИ НА КУЋУ БЕЗ ИКАКВЕ ИСТРАГЕ

Пре нешто више од четири месеца, 1. јуна око три сата изјутра, непознати нападач или више њих, испалили су хице на кућу Александра Продановића, опозиционог одборника ЗЗС у Скупштини града Сремска Митровица.
Том приликом, на срећу, нико од чланова породице Продановић није повређен, али четири метка су завршила у кући, од којих се један зауставио у дневној соби.
За минула четири месеца, никаква истрага није спроведена, нити је званично познат било какав детаљ везан за овај чин.
- На жалост исто као и на случају рушења у Савамали. Нити је покренута, нити је поднета кривична пријава против извршилаца кривичног дела. Апсолутно ништа, а то су два најједноставнија случаја за решавање када су у питању полиција и Тужилаштво. Ја који живим у провинцији знам да је за Савамалу одговоран један високи полицијски службеник који је недавно пребачен у Крагујевац, и један контраверзни бизнисмен са Косова који се високо котира у СНС, а који је био у затвору и повезиван је са трговином наркотицима. Ако ја то знам, како то да не знају Тужилаштво и полиција ““ каже за „Глас Подриња“ Александар Продановић.
Према његовим речима, очигледно је да се и у његовом случају ради о огромном притиску на оне који треба да спроведу истрагу и да процесуирају напад. Продановић тврди да се зна политичка позадина напада на њега и његову породицу.
- Портпаролка Секретаријата МУП у Митровици је на питање новинара да ли може да добије одговор на то, одговорила је да тај напад има политичку позадину и да не може да да одговоре. Пошто они знају да има политичку позадину, очигледно је да имају сазнања. Постоје, такође, снимци са видео камера који су забележили извршиоце, у комшилуку постоји више тих камера, и веома је једноставно решити овај случај. Зато што су извршиоци повезани са онима који су тренутно на власти у Митровици, то се не решава ““ истиче наш саговорник.
Додаје да се ради о поруци свим грађанима Србије, а то је порука да нису безбедни.
- Страшно је како ова држава нефункционише и како су грађани незаштићени. Шаље се порука нама, који представљамо једину опозицију у Сремској Митровици, да су они спремни да се на овакав начин обрачунавају са свима који мисле другачије од њих.
Разлог за њихово обрачунавање са нама су моје дискусије за говорницом на Скупштини града Сремске Митровице, где сам указивао на одређене незаконите радње које се раде, указивао сам на спрегу локалних политичара и локалних криминалаца ““ напомиње Продановић.
Он сматра да власти у Србији и у Сремској Митровици, желе да грађани Србије живе у страху.
- Можда неки грађани Србије и живе у страху, па ће они тако опстати још коју годину на власти, али ја не живим у страху. Потпуно сам способан да себе и своју породицу заштитим од сваке врсте напада и не плашим се никога ““ додаје Продановић.
Он тврди да има одређена оперативна сазнања из СУП која је добио незваничним каналима. Верује да није тешко то сазнати.
- Они очекују да ја узмем правду у своје руке, али ја наравно да нећу то урадити, јер онда ја чиним кривично дело. У сваком случају, заштитићу своју породицу. Не постоји ништа што ова власт може да учини да мене уплаши. Наставићу у Сремској Митровици да будем најјача опозиција, а то какви су они најбоље говори начин на који су кренули да се обрачунавају са политичким противницима ““ закључује Продановић.
БЕЗ ИНЦИДЕНТА 12 ГОДИНА
Александар Продановић је био део власти у Сремској Митровици 12 година, и како каже, уложио је огроман напор да се искорени свака помисао на било какав вид екстремизма.
- Тих 12 година није забележен ни један инцидент. Никада никоме нико није викао на прозору било коме. Таман посла да је бачен камен или нешто друго. Ми смо сада дошли до тога да се пуца на политичке неистомишљенике. Сада се ова нова власт осилила и мисли да то тако може да ради. Може, али до неке границе, онда то више неће моћи. Ставили смо јасно до знања да нећемо одустати од тога да починиоци буду доведени правди.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa