Инфо

11. новембар 2010.11. нов 2010.
МИЛИЦА ПРЕЛИЋ ДОБИТНИЦА НАГРАДЕ ШАБАЧКОГ ОКТОБАРСКОГ САЛОНА

ПОСВЕЋЕНОСТ РАДУ ДАЈЕ РЕЗУЛТАТЕ

Трочлани жири у саставу Лазар Марковић, Ана Јованов и Татјана Марковић одлучио да једна од три равноправне награде, још увек актуелног “54. Октобарског салона“ у Шапцу припадне Милици Прелић за дело “Без назива“. О афирмацији младих уметника у Србији данас, о личним плановима за будућност и о томе је ли бављење уметношћу задовољство или терет, разговарали смо са ауторком награђеног дела
Да ће живот да посвети уметности Милица Прелић је знала још у седмом разреду основне школе, када је први пут кренула на часове цртања и сликања. Након тога су уследиле припреме за Школу уметничких заната, а потом и Факултет ликовних уметности.
- На питање зашто сам се одлучила за уметност, мислим да је најадекватнији одговор, да ме је цртање и сликање, током свих ових година, испуњавало више од свега. Наравно у последње време то нису више само цртање и сликање, већ и радови у другим медијима као и различити уметнички пројекти ““ каже Милица.
Дипломирала је прошле године на Факултету ликовних уметности у Београду у класи професора Јована Сивачког. Тренутно је на истом факултету друга година Докторских уметничких студија, одсек сликарство. До сада је учествовала на великом броју колективних изложби, док је самостално излагала у Студентском центру у Београду, шабачком Културном центру, Галерији савремене уметности у Нишу, потом, у Дому омладине у Београду, Галерији савремене уметности у Смедереву и у Галерији културног центра Раковица.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa