Инфо

11. новембар 2010.11. нов 2010.
КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ ЗОРИЦЕ АРСИЋ МАНДАРИЋ У ШАПЦУ

РАЈСКИ КЉУЧ ЗА ВРАТА САМОЋЕ

Шабац је дуго чекао познанство са Зорицом Арсић Мандарић. Књижевно вече ове свестране уметнице, одржано прошлог петка у књижари Културног центра, потврдило је да је реч о фасцинантној стваралачкој обдарености истински убедљиве песникиње. Њено чудесно стварање води од искона до средишта душе ““ из поткожног, космос преводи у „материцу човекових мисли“, одгонетајући чудо живота и чудо света.
О књижевном стваралаштву Зорице Арсић Мандарић говорили су књижевници и књижевни критичари Милица Јефтимијевић Лилић и Радомир Андрић.
Према Андрићевој оцени, песникиња је освојила много тога неказивог и тајновитог и надвладала уопштене филозофеме, захваљујући свом благодатном и разуђеном песничком језику. Читалац, који осећа пулсирање сложених и неочекиваних метафора, има у ауторки изузетног саговорника. Управо о снази и лепоти ових метафора говорила је Милица Јефтимијевић Лилић, осврнувши се на српску књижевну сцену и друштво које још увек довољно не вреднује људске квалитете и уметничко стваралаштво.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa