Инфо

13. октобар 2016.13. окт 2016.
ОДРЖАНА СЕДНИЦА ПРИВРЕДНОГ САВЕТА ГРАДА ШАПЦА

САРАДЊА ГРАДА И ПРЕДУЗЕТНИКА

Неопходна јача сарадња Националне службе за запошљавање и Града Шапца у заједничким програмима. Локални акциони план запошљавања за 2017. подразумева и директну подршку предузетницима
Прошлог петка у Градској кући одржана је седница Привредног савета града Шапца. Том приликом привредници града, представници локалне самоуправе и Националне службе за запошљавање разговарали су о локалном акционом плану запошљавања и програму подстицаја локалног економског развоја града Шапца за наредну годину. Поред наведеног, на дневном реду се нашао и Предлог измена и допуна Решења о оснивању и именовању Локалног савета за запошљавање града Шапца.
-Један од главних закључака састанка је неопходност ефикасније сарадње Националне службе за запошљавање и Града Шапца у заједничким програмима- оценила је начелница Одељења за друштвене делатности Градске управе Шапца Бојана Младеновић и објаснила.
-Договор је да се у наредној години заједно ангажујемо у програмима преквалификације и обука за познатог послодавца. Планирамо и значајна средства за стручно оспособљавање код приватних послодаваца, што је новина. Локални акциони план за 2017. годину разликоваће се од претходних по директној подршци предузетницима, са којима смо усагласили мере за унапређење њиховог положаја. Новост је и пакет подршке и помоћи сеоским туристичким домаћинствима.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић, захвалио је овом приликом привредницима који су учествовали у раду Привредног савета и додао.
-Покренули смо важне процесе у области пореских оптерећења и локалне административне таксе, и што је најважније, како да на најбољи начин првенствено у домаћим фирмама, али и у новим компанијама које долазе у наш град, створимо услове да што већи број суграђана добије прилику да ради. То је могуће постићи превасходно квалитетним обукама које ће финансирати Град Шабац. Те обуке ће помоћи грађанима који желе да се запосле, а сада ће имати и прилику, с обзиром на то да у Шабац долази велика јапанска компанија “Јазаки“, а ту су и домаће фирме које граде своје производне капацитете у индустријској зони. При том се не мисли на обуке које подразумевају само учење страних језика и рад на рачунару за одређене специјализоване делатности, већ да обуке заиста усвоје и положе. Свима њима Град ће платити обуке, а они који их не положе, мораће сами да их плате- истакао је Зеленовић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa