Инфо

13. октобар 2016.13. окт 2016.
КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВЕРЕНИШТВА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ

НЕ ДЕЛИТЕ ГРАЂАНЕ

Повереништво Српске напредне странке одржало је у понедељак конференцију за медије на којој је још једном било речи о повраћају средстава од пореза на имовину у сеоске месне заједнице. Повереник СНС у Шапцу, Александар Пајић поновио је да се овај новац враћа селективно, односно да месне заједнице чији савети подржавају СНС углавном не добијају средства.
-Заменик начелника Градске управе Милан Васић прошле седмице је посетио Штитар чији савет већински подржава политику тренутне власти у Шапцу. Ми указујемо на то да су месне заједнице чији савети подржавају СНС онемогућени да добију повраћај средстава од пореза. Није нам јасно зашто се праве разлике и да ли је могуће да мештане села деле на “наше и ваше“. То су све наши грађани без обзира за кога су гласали, рекао је Пајић.
Повереник СНС је подсетио да је приликом увођења пореза на имовину обећано да ће се средства вратити јер грађани најбоље знају шта је у њиховом интересу. Истакао је да се СНС слаже са тим, али да не би смело да буде подела.
-Лепа је слика када се у центру града тражи мишљење грађана где треба новац да се улаже, али није политички коректно да 100 или 1.000 људи анкетираних на улици боље знају од 50.000 грађана на сеоском подручју шта је за њих најбоље, навео је Пајић.
Према речима повереника СНС, 90 одсто села у којима су на власти савети који подржавају СНС нису добила повраћај средстава да реше своје проблеме.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa