Инфо

13. октобар 2016.13. окт 2016.
КОЦЕЉЕВАЧКА ОСНОВНА ШКОЛА ОБЕЛЕЖИЛА СВОЈ ДАН У СВИЛЕУВИ

ШКОЛЕ У НОВОМ РУХУ

Ове године ОШ “Мића Станојловић“ из Коцељеве обележила је свој дан у Свилеуви, у једној од пет осморазредних школа са подручја ове општине. У присуству садашњих и просветних радника у пензији, руководства школе и општине и ученика, приређен је пригодан културно-уметнички програм који су реализовали ђаци ове али и школе из Коцељеве и Драгиња.
Директор коцељевачке основне школе, Павле Алексић, подсетио је да је захваљујући локалној самоуправи и донаторима велики број школских објеката реновиран.
- То је случај и са школом у Свилеуви у чију је комплетну реконструкцију уложено око пет милиона динара - рекао је директор ове установе.
Данашња школска зграда подигнута је почетком седамдесетих година прошлог века и ово је прва озбиљнија инвестиција која је ученицима и запосленима обезбедила далеко пристојније услове за рад.
Новим изгледом школе у Свилеуви, у једном од највећих српских села у којем је учитељ био и чувени књижевник Јанко Веселиновић, пријатно је била изненађена и некадашња учитељица Радмила Ђорђевић која је од 1965. године до одласка у пензију извела бројне генерације.
- Било је веома тешко радити овде када сам почела. Путовала сам на посао. Једно време сам овде и становала. Данас је, видим, школа много опремљенија, лепше изгледа, већа је и топлија. У оно време када сам ја радила то није било тако. Што се тиче пута до школе исти је. Само је још старији. И деце је, нажалост, мање - каже некадашња учитељица.
О већем броју деце некада, прича и Борка Тешић, дугогодишња учитељица која је четири године радила у школи у Свилеуви.
- Била сам и руководилац од 1997. Тада је било осам разреда. Нису била велика одељења, али су била чиста. Данас чујем да овде спајају разреде. Деца су тада била добра, културна, лепо васпитана. Родитељи су се интересовали за своју децу, долазили су често у школу. Чини ми се да је то данас другачије - сматра Борка.
В. Б.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa