Инфо

20. октобар 2016.20. окт 2016.
КОНФЕРЕНЦИЈА ПОВЕРЕНИШТВА СНС

ЗЛОУПОТРЕБЕ И СКАНДАЛИ

Повереништво Српске напредне странке одржало је у уторак конференцију за медије на којој су говорили о запошљавањима у Дому здравља и дешавањима на Хиподрому Шабац. Како је истакао др Александар Перановић, СНС није против запошљавања, али оно мора да буде по закону. Такође, Перановић је навео и да су прошле недеље са шабачког Хиподрома нестале епрувете у којима се налазила крв коња за антидопинг контролу.
- Дом здравља има кадровски план из 2013. године и он мора да се примењује до доношења новог. Нова запошљавања морају да се пријаве Министарству здравља да то одобри кадровска комисија. На градоначелников захтев директор Дома здравља је расписао конкурс за пријем нових радника и тако је запошљено њих 34. Република не препознаје финансирање из локалног буџета града и предвиђене су казне од 30.000 до два милиона динара за одговорна лица и од 200.000 до два милиона динара за правна лица. Са једне стране, извршено је партијско запошљавање, а са друге, град је оштећен за близу 68 милиона динара, навео је Перановић.
Говорећи о кадровским решењима у Дому здравља Перановић је рекао да је Сања Сакић, која је била на одборничкој листи Социјалистичке партије Србије у мају запослена као начелник правне службе ове установе. Подсетио је и да је на једној од претходних седница Скупштине града усклађиван Статут Дома здравља, али не са Законом, него је то било, како је истакао, „монтирање да на место директора установе дође специјализант“ др Бранко Вујковић. Према Перановићевим речима, није нормално да лекар специјализант буде директор примаријусима и докторима наука.
На конференцији је било речи и о коњима који су прво купљени, а затим је једном скупштинском одлуком градоначелник овлашћен да те коње прода.
- Уместо да се бави стандардом грађана и побољшањем квалитета њихових живота, градоначелник распродаје коње. Не знамо ни да ли су коњи продати, ни шта је са новцем. Прошлу недељу на Хиподрому је обележио скандал када су украдене епрувете са крвљу коња узетом за антидопинг контролу. Тиме је у питање доведена цела текућа сезона, али и одржавање следеће године. Антидопинг агенција и Коњички савез Србије предузеће мере, међутим, ако је допинг тест нестао, сезона се не може закључити као регуларна, рекао је Перановић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa