Инфо

27. октобар 2016.27. окт 2016.
Семинар традиционалних игара и песама у Крупњу

ЦИОТИС 2016

Презентација нових теренских истраживања и допуна резултата ранијих истраживања у циљу очувања традиционалне играчке и музичке праксе у Србији и региону
У Крупњу је у организацији Центра за истраживање и очување традиционалних игара Србије (ЦИОТИС) одржан трећи по реду Семинар традиционалних игара и песама са циљем представљања нових теренских истраживања и допуна резултата ранијих истраживања (из времена Центра за проучавање народних игара Србије) и очувања традиционалне играчке и музичке праксе у Србији и региону.
Током пет радних дана полазници су имали прилику да се упознају са играчком и музичком традицијом Влаха из села Црномасница, Срба из Бачке и Срба из Призрена и околине, као и да буду едуковани из шире области кореографисаног фолклора. Полазнике су кроз практична и теоријска предавања водили еминентни стручњаци из области етнокореологије, етномузикологије, етнологије и кореографисаног фолклора.
Овогодишњи семинар традиционалних игара и песама Србије у Крупњу похађало је преко осамдесет полазника из Србије, региона и већег дела српске дијаспоре (Аустрија, Швајцарска, Немачка и Канада).
Због адекватних услова и знамените културне и друштвене прошлости, организатори семинара имају у циљу да и у наредним годинама ову манифестацију одржавају у Крупњу.
Душан Жугић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa