Инфо

3. новембар 2016.3. нов 2016.
ШАБАЧКА ГИМНАЗИЈА НА МИТРОВДАН ПРОСЛАВИЛА 180 ГОДИНА ОД ОСНИВАЊА

УЛАГАЊЕ У ОБРАЗОВАЊЕ МЛАДИХ

Рачунарски кабинет са савременом опремом, за коју је Град Шабац издвојио потребна средства, протеклог уторка свечано су отворили директорка Маријана Исаковић, председник Скупштине града Немања Пајић и начелница Одељења друштвених делатности Бојана Младеновић
Отварањем новоопремљеног рачунарског кабинета протеклог уторка Шабачка гимназија обележила је сто осамдесет година рада на образовању младих. Том приликом директорка Маријана Исаковић истакла је да је ово само увод у све оно што их очекује наредне године.
- Рачунарски кабинет нам је од велике помоћи. Имамо рачунарски смер. Они раде са врло напредном технологијом и треба да се обуче на прави начин. Ми смо имали информатички смер раније и две су га генерације завршиле. Међутим, сада имамо смер обдарених ученика у рачунарској гимназији. Наши ученици треће године прва су генерација рачунарског смера који се показао као врхунски добитак за школу јер привлачи најквалитетнију децу која постижу изузетне резултате. Нама је од велике помоћи била донација Градске управе града Шапца како би опремили овај кабинет најсавременијим рачунарима. Идеја нам је да читава наредна година буде посвећена нашем јубилеју јер сматрамо да наша школа то и заслужује ““ додала је директорка.
Еминентна образовна установа, по речима председника Скупштине града Шапца Немање Пајића, има веома значајну традицију коју са поносом данас следе нове генерације које су достојни наследници својих претходника.
- Наша обавеза је да им створимо што боље услове за рад. Оно што јесте будућност, а наравно што је и свакако садашњост, јесте информатика и програмирање и улагање у та знања. Драго ми је да је наша Гимназија једна од шест гимназија која има овакав програм. Град Шабац је само за ову образовну установу у овој години издвојио три милиона динара. Мени је драго да је урађена и одређена документација која је омогућила да Шабачка гимназија у наредној години крене са реконструкцијом сале за коју треба да се издвоји око тридесет шест милиона динара. Град Шабац константно улаже у стварање услова како би ђаци постигли добре резултате које они постижу. Ми смо на њих јако поносни као и на њихове професоре ““ рекао је Пајић.
У току дана одржан је турнир у одбојци и отворена изложба ученичких радова што је још један доказ да се у овој образовној установи поред знања негују и друге активности.
- Велико је бреме и велики понос похађати школу која има овако дугу традицију. Конкретно наша Гимназија ове године пуни јубиларних сто осамдесет година постојања. Оно што могу да кажем јесте да без обзира што наша школа тако савршено функционише ипак се и ми, првенствено Ученички парламент, а даље и сами ученици, трудимо да некако обезбедимо то функционисање школе, да организујемо неке пројекте којима би поспешили не само развој школског живота већ просто показали и ученицима других парламената да је Ученички парламент заиста тело које има огромну моћ и да управо његово добро функционисање условљава праву атмосферу школе ““ изјавила је Верица Ђапановић, председница Ученичког парламента.
У вечерњим часовима одржана је свечана седница Наставничког већа на којој је утврђен програм обележавања овог јубилеја и у наредној години. У плану је и оснивање Удружења бивших ученика Шабачке гимназије за који се већ пише Статут. По речима директорке Исаковић биће то озбиљна организација која ће се бавити промоцијом школе.
О пројекту реконструкције сале
Град Шабац за овогодишње радове у Шабачкој гимназији, који су поред набавке савремене опреме за рачунарски смер обухватили и реновирање Свечане сале, издвојио три милиона динара.
- Од три милиона динара издвојено је 1,2 милиона за израду пројектно-техничке документације за пројекат којим смо конкурисали код Канцеларије за управљање јавним улагањима. Добили смо одговор Владе да је пројекат одобрен тако да ћемо у наредној години имати реконструисану спортску халу гимназије. Вредност свих тих радова је тридесет шест милиона динара ““ рекла је Бојана Младеновић, начелница Одељења друштвених делатности.
О. Гавриловић

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa