Инфо

10. новембар 2016.10. нов 2016.
ЧЕТИРИ ДЕЦЕНИЈЕ ПРОИЗВОДЊЕ ЛЕКОВА У ШАПЦУ

Успешни јер су као породица

Шабачки “Хемофарм“ је прошле среде прославио 40 година рада. Прослави су присуствовали сви запослени, чланови Градске управе, као и генерални директор “Хемофарма“ и потпредседник “Штаде“ Роналд Зелигер.
Директор шабачког “Хемофарма“, Драган Тошић, истакао је да је пролетело време од када су производили прве растворе, па до сада када имају рекордних 55 милиона паковања и годишњу инвестицију од 4,5 милиона долара. Као две битне године за пословање фирме навео је 2002. када су почели да послују као “Хемофарм“ и 2006. од када су део “Штада“ групе. Тошић је као један од наважнијих фактора успеха истакао запослене, за које је рекао да су као породица и да сви гаје велику љубав према фабрици.
- Основани смо оне године када се премијерно емитовала серија “Грлом у јагоде“ и слушао дебитантски албум “Бијелог дугмета“. Сада смо јединствени по томе што производимо пелет, а специјализовани смо за производњу капсула, по чему се такође издвајамо, рекао је Тошић.
Роналд Зелигер сматрао је посебно интересантним што се дан јубилеја поклапа са даном када је Доналд Трамп изабран за председника Америке. Рекао је да на примеру “Хемофарма“ Американци могу да виде да и вредан рад може да доведе до успеха, а не само “луда фризура“.
- На челу сам фирме од 2.700 запослених и сви тежимо истом циљу, да производимо квалитетне и ценом доступне лекове, као и да, под окриљем “Штаде“ држимо позицију једног од највећих произвођача генеричких лекова на свету. Увек када помислим на вас у Шапцу, сетим се како сте се јединствено држали пре две године за време поплава. Прошле године стигло нам је и признање Светске банке, где је шабачка фабрика увршћена међу 10 одсто најбољих у свету по питању енергетске ефикасности, рекао је Зелигер.
Градоначелник Шапца, Небојша Зеленовић честитао је “Хемофарму“ јубилеј и рекао да ће Шапчанима увек остати навика да ову фабрику зову “Фармација“.
- Свих тих 40 година, ова фабрика представља ствар престижа у квалитету рада, условима и свим другим показатељима који говоре о успешнопсти рада једне фабрике. Поносан сам на све који раде у овој компанији и држе висок ниво односа према послу. Битно је да се разумемо, поштујемо једни друге и да као град одговарамо на захтеве компаније, која нам то враћа, истакао је Зеленовић.
“Хемофарм“ у Шапцу има 379 запослених. Лекови из Шапца одлазе на тржиште региона и ЕУ, као и Русије, Украјине и многих азијских и афричких земаља. Изузетно велика средства улажу у одрживи развој, па су тако изградили и најсавременији пречистач отпадних вода.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa