Инфо

10. новембар 2016.10. нов 2016.
У СЛИЦИ И РЕЧИ

Другачија страна љубави

Иако у Србији, на жалост, још увек међу широм популацијом влада уверење које би се најједноставније могло описати: дете у кућу пас на врата, на срећу постоје и они који у потпуности ову тврдњу демантују. Реч је о басету Босу који своја два “љубимца“ близанце Дуњу и Уроша предано чува од доласка из породилишта.
Првих дана процедура је била следећа: Бос дође до кревета, увери се да другарима “не фали длака са главе“, а онда мирно лежи и сатима их гледа погледом безусловне љубави. Данас када су “љубимци“ мало ојачали и његова улога је постала озбиљнија: Бос са потпуном преданошћу помаже близаницима да овладају најосновнијим вештинама, попут нпр. седења.
Уверени смо да ће Бос и у будуће бити незаобилазна фигура у детињству својих другара. Верујемо да ће обе стране уживати у процесу “упознавања света“. И искрено се надамо да ће ове фотографије некоме успети да разбију предрасуде везане за кућне љубимце и одгој деце. Јер, наши четвороножни пријатељи не да нису непожељни у окружењу новорођенчади, него су истраживања давно показала да су деца која расту уз кућне љубимце између осталог опуштенија, здравија, отпорна на алергије и имају боље развијене социјалне вештине.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa