Инфо

17. новембар 2016.17. нов 2016.
ПОЧЕЛА СА РАДОМ БЕСПЛАТНА ШКОЛИЦА ЦРТАЊА И СЛИКАЊА У ШКОЛИ ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ

РАДОСТ УЧЕЊА

Сваког петка од 16 до 18 часова ученици основних школа, узраста од трећег до шестог разреда, могу се придружити другарима у креативном учењу свих техника цртања и сликања
У поподневним часовима, свакога петка од 16 до 18 часова, у Школи примењених уметности веома је живо. Тако је било и прошлог петка када смо посетили групу полазника бесплатне Школице цртања и сликања. Прво ватрено сликарско крштење имали су 4. новембра. Колико им се свидело говори и чињеница да је уследило разочарање јер су морали да направе паузу због државног празника 11. новембра.
- Снашли су се. Пуни су елана и позитивне, дечје енергије. Лепо су се уклопили као група. Већ су ту нека пријатељства на помолу. Проћи ће све технике цртања и сликања. Акценат је, пре свега, стављен на постизање и изражавање њихове креативности и маште - рекао је наставник - едукатор Младен Пантелић, координатор пројекта.
У раду проф. Пантелићу помажу ученици едукатори Милица Стојадиновић, Милица Аничић, Ана Лукић и Ђорђе Саватић.
- Летим на све стране. Јако ми је интересантно. Труде се много. Ја се онда још више трудим јер ми је то мотивација. Прате наше стопе па ми је онда драго да могу да им помогнем или покажем оно што знам, што сам научила до сада. Истовремено унапређујемо себе. Ово је за мене и нека врста праксе јер планирам да се бавим педагошким радом - додала је Милица Стојадиновић.
Жагор на почетку часа никоме није сметао, па ни Димитрију Перићу, ученику трећег разреда ОШ „Вук Караџић“.
- Једва чекам да наставимо где смо стали после првог часа када смо цртали мртву природу. Било је тешко на почетку али сам успео да нацртам. Задовољан сам цртежом - истакао је Димитрије.
Да је више него забавно цртати међу вршњацима потврдила је и Уна Петровић, ученица трећег разреда ОШ „Јеврем Обреновић“.
- Волим да цртам, а и забавно ми је. Зато сам дошла овде. Наставник није строг. Ко воли да црта нека дође да научи нешто и да се дружи са нама - поручила је Уна.
Тренутно Школицу цртања и сликања похађају две групе са око тридесет полазника. Како нам је речено за сада број није ограничен тако да сви они који су заинтересовани могу већ од сутра да се придруже вредним малим љубитељима ликовне уметности.
ЗА КРАЈ ИЗЛОЖБА
Према плану рада часови ће се одржавати сваког петка до 1. марта када ће Школица цртања и сликања, због припремне наставе ученика осмог разреда, направити паузу до наредне школске године. Прве седмице марта биће организована у Галерији Школе примењених уметности изложба радова. Том приликом биће уручене и дипломе свим полазницима.
О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa