Инфо

24. новембар 2016.24. нов 2016.
ЈЕЛЕНА ЛАЗИЋ (ДС) ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА БОРБЕ ПРОТИВ НАСИЉА НАД ЖЕНАМА

ДРЖАВА БЕЗ ОДГОВОРА

Сведоци смо да насиље над женама последњих неколико година константно расте, а држава не предузима конкретне потезе којима би на адекватан начин стала на пут бројним насилницима ““ рекла је за „Глас Подриња“ портпарол Градског одбора ДС у Шапцу и одборница у градској Скупштини Јелена Лазић поводом међународног Дана борбе против насиља над женама.
Према њеним речима, ДС је и у претходном периоду, кроз скупштинске активности, предлагала Закон о одузимању оружја насилницима у породици.
- Небројано пута смо наилазили на неразумевање о важности доношења овог закона од стране владајуће СНС. Ипак, ми не одустајемо и наша борба за све жене у Србији се наставља ““ истакла је она. Лазић је нагласила да на основу бројних анкетирања жртава насиља, као најчешћи разлог непријављивања насиља, јесте тај што не знају коме да се обрате за помоћ. Стога ДС покреће петицију којом се тражи од Владе Републике Србије да обезбеди јединствени бесплатни СОС број за пријављивање породичног насиља и насиља над женама.
- Обезбеђивање јединственог петоцифреног броја за територију Републике Србије био би корак напред у решавању овог проблема ““ истакла је Лазић.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa