Инфо

24. новембар 2016.24. нов 2016.
КОМЕНТАР НЕДЕЉЕ

О ДИПЛОМАМА ДРУГИ ПУТ

Када је неко неспособан и немоћан, онда ради оно што нико нормалан не би урадио ““ деле неке новине без импресума, без издавача, без имена штампарије где је то нешто штампано, без потписа. Шабац зна, кажу. Нападнут је и „Глас Подриња“ и окривљен за медијски мрак
За то време, све могуће инспекције ординирају по „Гласу Подриња“ више од месец дана. Најавио је повереник СНС-а у Шапцу са Скупштинске говорнице долазак свих могућих инспекција у Шабац. Откуд директор једне угледне школе то може да зна, па да обезнани? А, да, партија изнад свега. Ево тих инспекција добрано више од месец дана код нас у „Гласу Подриња“ који оптужујете за медијски мрак. И успели сте. Откриле су све те инспекције једну велику неправилност због које можете да будете срећни и спокојни. Корисници дувана су померени пет метара са места где су до сада пушили. Е, то је, поштовани господине докторе Александре Пајићу највеће достигнуће које су те ваше инспекције успеле да окрију у „Гласу Подриња“. Хвала вам на томе, јер смо исправили велику неправилност због које је држава Србија много трпела.
Довели сте инспекцију у наше просторије и то није проблем, јер наша редакција ради по закону. Нема непријављених радника, порез и доприноси се плаћају на време, чак се и примају у радни однос нови људи, што је вама напредњацима много важно. Што се плата тиче, то је наша приватна ствар, није идеално, али се боримо. Колико чујемо, сличан резултат је и код осталих прозваних „моћника“.
Па, и те инспекције сте позвали из Београда, јер у ове „домаће“, ваљда, немате поверења. Ништа не можете да урадите сами, све мора неко са стране да уради уместо вас. Нападнут је „Глас Подриња“ и окривљен за медијски мрак Шабац зна, како се поручује из ових неауторизованих новина, да ни оне нису штампане у Шапцу. Нисмо ми толико велики град да не знамо да су неки Андреј, Слађан и остала компанија укључени у операцију „Шабац“. Како то да ниједна инспекција не закуца на нека друга врата и приупита где се штампало „ово“, ко је писао, ко је издавач, зашто нема импресума? Има ту посла и за полицију и тужилаштво, али ви сте недодирљиви, ви партијски одлучујете и са Скупштинске говорнице одређујете ко ће да буде предмет рада инспекција.
За сада не знамо чијих је руку то дело, али неко се дебело крије иза тих новина. А, занимљиво је да се шабачки напредњаци од када постоје крију иза некога. Прво је то био Томислав Николић, а онда и иза Аклександра Вучића. Сваки глас, који су на претходна два гласања освојили, освојили су на име Александра Вучића. Крију се иза неспособности својих партијских другова који се мењају на челу повереништва. Крију се иза кадрова које им доводе са стране попут Андреја, Слађана, Зеље, јер ниједан члан СНС-а од тих хиљада и хиљада чланова не може да буде вођа. Није немогуће да се сада крију иза памфлета коме и најпрљавији српски таблоид „Информер“ није раван. Тај који је направио „ово“, нема, дакле, петљу да се потпише. Ваш омиљени новинар би написао неку другу реч, зар не?
Можда ви стварно немате никакве везе са овим новинама, али тешко је да поверујемо да од тих силних емисара који ординирају по Шапцу нико није омастио руке новинском штампом. Ако је то шаблон медијског слободног неба који ће да наступи када они дођу на власт у Шабац и уклоне тренутно медијски мрак, онда свака част. Али, већини која је изникла из радикалских шињела и јуловских цветића у коси, нормално је овакво обраћање јавности. Тако ви видите слободе и за такве се борите. Сетите се само Ристичевића и Митровића.
Када већ говоримо о слободама, можда и јесте време да одговорите на питања која се постављају по чаршији. Као неко ко је преживео све инспекције без примедби, сем оне око пушења, имамо право да узвратимо истом мером и да се и ми заитересујемо за пливање и скијање, зар не? О дипломама ћемо други пут.
Новинари у овој земљи су навикли да буду џак за ударање свима редом. Најлакше је ударити на нас, ништа не кошта, или јако мало. Наша кичма све трпи.

Пише: Ненад Кулачин

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa