Инфо

24. новембар 2016.24. нов 2016.
ТРИГЛАВ РЕГИОНАЛНА А2 ЛИГА ““ 6. КОЛО

ТРЕЋА У НИЗУ

ВК „ЗАДАР 1952“ ““ ВК „ШАБАЦ“ 8:11 (1:3, 0:0, 3:3, 4:5)
Задар. Судије: Бура и Бегић (оба Хрватска). Петерци: Шабац 1/1. Искључења: Задар 6, Шабац 9. Голови са играчем више: Задар 6, Шабац 3.
ЗАДАР: Здрилић, Јакуповић, Грозданић 1, Бурућ, Чачић, Јованчевић 2, Вучковић, Стипић 1, Магаш 1, Шкаро, Зелић, Јуришић 2, Јурлина, Врбњак 1.
ШАБАЦ: Алексић, Марковић 6, Петковић, Будурин 2, Тешић, Цар 1, Личанин, Богићевић, Тенжера 1, Манић, Цветковић 1, Миљевић, Укуманов.
Када се уђе у овакву серију, просто је штета што сада следи пауза од месец и по дана у Јадранској лиги. Посл Котора, бодови су стигли и из Задра.
Поново је улогу вође у базену преузео Никола Марковић. Меч је отворио са два поготка, а потом је Будурин донео убедљивих 3:0 већ на старту. У завршници периода, домаћи смањују резултат, а потом следи период у коме Јурлина на једној и Алексић на другој страни бране све. У трећу четвртину, Задрани улазе боље. У три наврата прилазе на гол заостатка, али Шапчани увек головима спречавају изједначење. Неизвесност је владала и на старту четврте четвртине, но Тенжера и Марковић головима доносе плус четири и решавају меч. Задрани у завршници опет прете, смањују на 8:9, но још једном Марковић, а потом и Цар, у последњем минуту, доносе бодове.
Четири победе и два пораза, ВК „Шабац“ довеле су на деобу трећег места. Најбољи играч клуба, Марковић, тренутно је други стрелац лиге са 17 голова, одмах иза Марина Делића (19 погодака). Прво наредно коло на програму је 14. јануара, када у Шапцу гостује лидер, ПОШК Сплит.
ТАБЕЛА:
ПОШК 18
Приморац 15
Ц. Звезда 12
Шабац 12
Катаро 7
Медвешчак 4
Задар 1952 3
Соларис 0

ДЕРБИ У КУПУ
Календарску годину, ВК „Шабац“ завршава наступом у четвртфиналу Купа, где ће, за викенд, гостовати у Петници, екипи Ваљева. Домаћини су новајлије у Првој А лиги, а победник меча Ваљево ““ Шабац, избориће пласман на финални турнир. Домаћин фајнал фора биће Ниш.
- Чињеница да смо ми фаворити говори, на свој начин, о напретку који смо остварили у последње две године. Ипак, биће ово јако тежак меч. Они су се значајно појачали, њихове капице носе Рацков и Матовић, играчи који су играли за Шабац прошле сезоне, имају искусан тим, почели су добро у лиги. Очекујем прави дерби ““ рекао је тренер Шапца Балша Николић.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa