Инфо

1. децембар 2016.1. дец 2016.
ПРИЈАВЕ ПРОТИВ Н.Н. ОСОБА ЗА ИЗДАВАЊЕ И ДИСТРИБУЦИЈУ ПАМФЛЕТА „ШАБАЦ ЗНА“

МЕДИЈСКА БРУКА НЕПОЗНАТИХ АУТОРА

Шабац је трећи пут преплављен нечим што се може назвати новином, али то свакако није. Име јој је „Шабац зна“, али ништа друго није познато ““ ни ко је идавач, ни ко штампа, ни ко је аутор текстова који су објављени.
За сада не знамо ко стоји иза овог, назовимо, часописа. Сумњамо, али само то. Сигурни смо да га није штампала ниједна штампарија у нашем граду, а с правом мислимо да су и момци који су ухваћени уз помоћ уличних камера док су дистрибуирали тај материјал из „околине“.
На последњој страни је и „Глас Подриња“ споменут у контексту медијског мрака који влада у Шапцу. Нападнуто је и руководство „Гласа Подриња“. Нису заобиђени ни остали медији, а сувласник „Подринских“ Иван Ковачевић за наш лист каже да ће да тужи Н.Н. особе које стоје иза ових новина.
- Поднећу пријаву полицији, тужилаштву и финансијској полицији, јер се тај часопис противзаконито штампа и дели. У овом случају је направљен и порески прекршај. Успели смо да дођемо и до слике дистрибутера и против њега ћемо поднети пријаву ““ истиче Ковачевић.
Према његовим речима, недопустиво је да се на овај начин политички неистомишљеници нападају, вређају и износе неистините тврдње.
Сви они који ово раде или подржавају морају да знају да то није законито. Сваке новине или часопис мора да објави импресум са подацима о издавачу, штампарији, ауторима, да не причамо о фотографијама са приватних портала које је забрањено користити без сагласности онога ко је на слици.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa