Инфо

1. децембар 2016.1. дец 2016.
ЈКП „СТАРИ ГРАД“ ПОТРАЖУЈЕ ОД СВОЈИХ КОРИСНИКА 200 МИЛИОНА ДИНАРА

ГРАЂАНИ ДУГУЈУ ВИШЕ ОД ПРАВНИХ ЛИЦА

Укупна дуговања физичких и правних лица према Јавно-комуналном предузећу „Стари град“ износе нешто више од 200 милиона динара.
Према речима директорке овог предузећа Снежане Ћосић, дуговања приватних лица су већа и износе нешто више од 140 милиона динара, док правна лица дугују око 67 милиона динара.
- Наплата нам износи око 60 одсто. Трудимо се да повећамо овај проценат и први резултати говоре о томе да има помака. Слали смо опомене свим дужницима, а већи број је утужен. Наш став је да се рачуни морају платити како би систем функционисао. Свако ко не буде измиривао обавезе биће тужен, и дуг ће бити наплаћен ““ истиче Ћосић.
Ово предузеће има нешто више од 40.000 приватних корисника и око 600 правних лица који користе услуге. Захваљујући великом броју одговорних корисника систем функционише, али је недопустиво да одређени број грађана и правних субјеката игноришу своју обавезу.
Она је још једном апеловала на дужнике да измирују своје обавезе, а предузеће нуди могућност репрограмирања.
- Отворили смо кол-центар који помаже нашим корисницима, а успоставили смо и директан контакт са циљем да побољшамо наплату, али и квалитет наших услуга. Све ово даје резултате и верујемо да ћемо успети да већи део дуговања наплатимо ““ напомиње директорка ЈКП „Стари град“.
Шабац мора да буде још чистији и то знају и у овом предузећу. Многе дивље депоније су уклоњене, шабачко смеће се односи у регионалну депонију, а и 46 села је укључено у систем.
- Огромну захвалност дугујемо ревносним корисницима. Не би требало да претимо тужбама да би неко схватио да треба да плати рачун за одношење смећа. Ми желимо да наш град буде још лепше и квалитније место за живот, и трудимо се да учинимо све што је до нас да то омогућимо ““ закључује Снежана Ћосић, директорка ЈКП „Стари град“.
И СЕЛА У СИСТЕМУ
Од октобра је у систему одношења смећа укључено још 36 села, тако да је укупни број села 46. Видећемо каква ће бити наплата у овим селима која су нам се прикључила од октобра, али и на сеоском подручју смо већ били принуђени да шаљемо опомене. Поделили смо амбалажу уз помоћ које се већ обавља селекција смећа и на тај начин олакшава комплетан посао ““ додаје Снежана Ћосић.
Н. К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa