Инфо

15. децембар 2016.15. дец 2016.

ТЕТКИН ЛЕК КРИВ ЗА СВЕ

Када је Миле из Бенске баре попио лек који му је уредно на асталу оставила тетка, свет му се у момемту изокренуо. Постао је свестан чињенице да би био идеалан – председнички кандидат. Упражњено место у опозиционим редовима још више му је подгревало наду да је на добром путу.
И рече наш Миле ту своју мисао наглас. Његови пајташи Мика и Жиле, одмах га подржаше, али је Буца био уздржан.
- Куд ћеш Миле у то блато? Па видиш шта су урадили оном Јанковићу, а сада и Јеремићу - благонаклоно му рече Буца.
Миле као да пречу Буцу и настави да размишља о себи у кабинету на Андрићевом венцу.
- Одмах ћу и Зорку да обучем у Шанел и да јој направим фондацију. Неће она више да се мучи и да на хладно завија сармице – машта и даље Миле.
Не да се Буца, и нуди Милету Томовачу из Бајчетине.
- А шта ћемо Миле са оном тучом у средњој школи када си пребио Сићиног малог оном палицом што ти је ћале дао? Или оно када си први чуо да је онај таксиста побегао са лица места несреће коју је изазвао? Шта ћемо са тиме Миле? – упита га Буца.
Миле се нешто загрцну или она Томовача поче да ради, и одгвори: „Па, неће ваљда“.
- Оће бре црни Миле. За ону комшиницу и да не говоримо – ослободи се Буца под дејством Томоваче, а Миле се пренерази.
- Побогу Буцо одакле теби идеја за комшиницу. Па, то нико не зна. Чували смо се и пазили – збуњено одговори наш несуђени председнички кандидат.
У том тренутку се у причу укључи Жиле, такође у договору са Томовачом и рече како је комшиница жива ватра.
- Види Миле, то неће да ти смета, гарант. Воле Срби швалере. Што си већи, то ти је рејтинг бољи, само да Зорка то може да истрпи – доли уље на ватру Жиле.
Миле се замисли и закључи да мора све то да истрпи да би Србији било баро.
- Пси лају каравани пролазе. Ништа што они напишу није тачно. Све ћу да демантујем, и на полиграф има да идем ако треба. Спреман сам да радим и 24 сата дневно, ма ни у тоалет нећу да идем. Уосталом, зар није онај новинар убијен када је премијер био министар информисања и ништа му није фалило, само је напредовао – закључи Миле, поздрави се са друштвом и оде на преговоре са опозицијом.
Сутрадан тетка нешто није могла да дође и није му спремила лек. Миле оде до првог киоска да купи новине и виде себе на многим насловним странама. „Исповест пребијеног Сићиног малог: Монструм Миле ми избио зуб“, „Кандидат за председника Миле монструм штитио таксисту за бесплатну вожњу до Камичка“, „Са комшијом Милетом је лепо мени, биће и целој Србији, каже његова неименована комшиница“.
Тетка, тетка – завапи Миле и прокле Томовачу из Бајчетине.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa