Инфо

9. март 2017.9. мар 2017.
АКТИВНОСТИ ПУ “СУНЦОКРЕТИ” ИЗ ВЛАДИМИРАЦА

РАД БЕЗ ПРЕДАХА

Први део радне године у ПУ „Сунцокрети“ обележиле су бројне активности и догађаји
Од радне 2015/16. године „Сунцокрети“ су део међународног програма „Еко-школе, вртићи“. Кроз континуиране активности и акције деца су сазнавала све о животној средини и важности њеног очувања. Упознали су појмове: екологија, биодиверзитет, рециклажа... Активности су настављене ове радне године а због посвећености и вредног рада на овом пољу „Сунцокрети“ су стекли статус “Еко-школе, вртића“ и освојили Зелену заставу.
Сва деца су гледала три позоришне представе, две у организацији Установе, а једну у сарадњи са Библиотеком „Диша Атић“ Владимирци.
У Дечјој недељи организована је хуманитарна акција: „Деца-деци“, током које су прикупљане играчке, гардероба и обућа за социјално угрожену децу. Све сакупљено је у сарадњи са ОО Црвени крст достављено онима којима је најпотребније.
Сви васпитачи су прошли обуку-семинар ЦИП-Центра за интерактивну педагогију из Београда, трећи по реду у оквиру пројекта „Школице живота - заједно за будућност“ Фондације Новак Ђоковић.
Васпитачи из Установе су успешно презентовали своје радове на стручним скуповима у организацији БАПТА - Балканске асоцијације васпитача и Удружења медицинских сестара-васпитача.
Објекат „Лоптица“ у Јаловику који је Установа добила захваљујући „Фондацији Новак Ђоковић“, иако још увек није „свечано“ отворен, ради пуном паром. Четрдесеторо деце у две групе, три васпитача уз сарадњу са родитељима и подршку Центра за интерактивну педагогију као и директорке Установе, стварају дивно место за игру, дружење, рад и учење .
Уз учешће деце и васпитача обележени су и прослављени: Дан Општине Владимирци, Нова година, Бадњи дан и Божић као и школска слава Савиндан уз очекивано отварање вртића у Јаловику и долазак Новака Ђоковића.
С.К.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa