Инфо

9. март 2017.9. мар 2017.
За здравији живот најмлађих
У ВРТИЋУ „БАЈКА“ ПОЧЕЛА СА РАДОМ СТОМАТОЛОШКА ОРДИНАЦИЈА

За здравији живот најмлађих

Отварањем још једне стоматолошке ординације, која ће радити два дана по подне и три пута пре подне, деца ће добити прилику да уз сву причу о првенцији расту без страха од зубара
Захваљујући Шабачкој епархији, која је обезбедила донацију стоматолошке столице, протеклог уторка у Вртићу „Бајка“ почела је са радом стоматолошка ординација.
- Велика нам је радост што смо могли да помогнемо нашим малим Шапчанима да се осећају срећним и задовољним, да осете да неко мисли на њих, да живи за њих, да ради за њих. Хвала вама што бринете о деци и што ово користите у најлепше сврхе. Све што може Црква да учини реците, како би учинили нашој деци да им живот буде лепши – изјавио је по пресецању врпце епископ шабачки Лаврентије.
Да су деца један од кључних приоритета Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац потврдио је и директор др Бранко Вујковић, истакавши да су најважнија превенција и промоција здравља и здравих стилова живота.
- Сигуран сам да ће не само деца која иду овде у вртић, него и деца из околних месних заједница, моћи да остваре квалитетну стоматолошку здравствену заштиту. На овај начин стоматолог је доступнији деци, учи их одржавању оралног здравља. У наредном периоду наставићемо да промовишемо како стоматолошку здравствену заштиту, превентивне услуге које она пружа, тако и превентивне услуге које пружају друге службе Дома здравља „Др Драга Љочић“ Шабац – поручио је Вујковић.
Брига о најмлађима задатак је свих што је потврдила и ова заједничка акција.
- Нас увек радује кад се више чинилаца укључи у једну акцију. Пре свега, желимо да се захвалимо владики Лаврентију и Српској православној цркви на овој донацији. Такође хоћу да похвалим и Предшколску установу и Дом здравља на доброј сарадњи и координацији. Ово је место где деца треба да стекну здраве навике тако да мислим да ће се то покренути и у осталим вртићима – истакао је Немања Пајић, председник Скупштине града.
У оквиру Предшколске установе „Наше дете“ до сада је радила стоматолошка ординација у Вртићу „Младост“. Добијањем још једне, овога пута у Вртићу „Бајка“, повећаће се квалитет услуга.
- Морам да кажем да је наша радост највећа. Отварањем још једне стоматолошке ординације, која ће радити два дана по подне и три пута пре подне, деца ће добити прилику да уз сву ову причу о првенцији расту без страха од зубара– рекла је Сандра Мићић, директорка Предшколске установе „Наше дете“.
Да страха није било потврдили су и предшколци који су први сели у стоматолошку столицу и храбро поднели преглед зубића. На више него користан поклон узвратили су и кратком приредбом којом су показали своје знање везано за оралну хигијену зуба.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa