Инфо

9. март 2017.9. мар 2017.
Креативно стварање
ДОДЕЉЕНЕ ДИПЛОМЕ ПОЛАЗНИЦИМА ШКОЛИЦЕ СЛИКАЊА И ЦРТАЊА ШКОЛЕ ПРИМЕЊЕНИХ УМЕТНОСТИ

Креативно стварање

Оно што су полазници Школице сликања и цртања вредно стварали током четири месеца у Школи примењених уметности прошлог четвртка приказано је на заједничкој изложби. По речима проф. Младена Пантелића није било нимало лако од преко двеста радова изабрати четрдесетак.
- Селекција је била велика што потврђује и шест елиминационих кругова. Изабрали смо радове двадесет и три ученика. Била ми је велика част и задовољство да радим са овом децом са којом сам уживао. Сами радови говоре о напретку и добрим резултатима – истакао је проф. Пантелић.
У Школи примењених уметности надају се да ће Школица, предвиђена за ученике од другог до седмог разреда, заживети и у наредним годинама.
- Драго ми је што видим ова дивна лица која су провела неколико месеци са нама у школи. Уживали су као што смо и ми уживали. Радови показују да су напредовали, учили. Желим им да остану маштовити, креативни, слободни. Нека само цртају и сликају, уживају – рекла је директорка Невенка Ђокић.
Задовољство постигнутим изразила је и Анђела Вешић, ученица ВИ1, ОШ „Доситеј Обрадовић“ Волујац.
- Научила сам да сликам, а истовремено стекла и нове другаре. Свима бих препоручила да дођу. Не би се покајали. Волела бих да следеће године, када будем опет дошла, видим још више другара, да лепо сликамо и да се опет дружимо. Није тешко. Све што волиш испуни се на крају – поручила је са осмехом Анђела.
По отварању изложбе свим полазницима Школице сликања и цртања уручене су дипломе, а вршњачким едукаторима Милици Стојадиновић, Милици Аничић и Ани Лукић, ученицама Школе примењених уметности, и књиге.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa