Инфо

9. март 2017.9. мар 2017.
ГЛАС ПРОШЛОСТИ – БРОЈ, 09.03.1972

ЧВРСТЕ МОЛЕРОВЕ ПЕСНИЦЕ

Млади шабачки боксер Драган Петровић постао је протеклог викенда шампион Југославије у папир категорији. На појединачном првенству државе, Петровић је у финалу савладао Јањића (Борово). У изјави после титуле Петровић је истакао добру припрему тренера Јанчикића.
- Тренер ме је добро припремио физички и психички. Чим сам Јањића оборио у другој рунди, схватио сам да мирна борба доноси сигуран тријумф. Наставио сам сталожено и убирао поене.
Ово је прва титула за шабачки бокс још од славља Цвеје Лукића 1957. Јашко Карадаревић био је трећи у Зрењанину. Титуле је освајао и популарни Рокица, но у том периоду наступао је за Војводину. Иако су имали понуде за прелазак у други клуб, шабачки двојац их је одбио.
- Звали су ме Партизан, Раднички, Динамо Панчево, Лозница, али овај успех дугујем Мачви, тамо о нама воде бригу као о људима и ја не идем нигде – рекао је Петровић.
Петровић је остао у клубу до данас. Током каријере бранио је боје репрезентације Југославије, стигао до европске медаље у јуниорској конкуренцији. По завршетку каријере радио је као тренер и спортски директор БК “Мачве”, позицији на којој је и сада. У том периду “црвено – црни” су освојили много појединачних признања и екипну титулу 2007.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa