Инфо

16. март 2017.16. мар 2017.
КУХИЊА  ПРИЈАТЕЉСТВА
МЕЂУНАРОДНА САРАДЊА УЧЕНИКА КУВАРСКОГ СМЕРА ПОД ПОКРОВИТЕЉСТВОМ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ

КУХИЊА ПРИЈАТЕЉСТВА

Припремана домаћа и јела по избору из модерне гастрономије. Учествовали ученици завршних разреда са смера Кувар из Хрватске, БиХ и Србије
Да традиционално пријатељство младих бивше заједничке државе не познаје границе, желела је да покаже Туристичка организација општине Богатић, организујући, прошле недеље у Средњој школи у Богатићу Регионално такмичење у припремању хране (Региона Дрина-Сава) ученика средњих школа, завршних разреда са кулинарског смера из Хрватске, БиХ и Србије. Учествовали су средњошколци из Илока, Јање, Брчког, Сремске Митровице, Шапца и домаћини.
Припремана су домаћа јела из кухиње мога краја, а нису изостала ни она по избору из модерне гастрономије.
Идеја Туристичке организације општине Богатић подржана је од стране радне групе за рурални развој (СЊГ) у Југоисточној Европи у оквиру пројекта: “Подршка регионалној сарадњи и избалансираном развоју земаља западног Балкана у процесу приближавања европским интеграцијама“ уз финансијску помоћ Европске Уније.
Умеће ученика оцењивао је трочлани жири, а важније од резултата и награда које су домаћини уручили гостима било је заједничко дружење и размена искустава. Идеја је да ова манифестација постане традиционална и увек у неком другом месту уз укључење произвођача и њихових производа, посебно са руралних подручја.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa