Инфо

30. март 2017.30. мар 2017.
НА ВРХУ СОЦИЈАЛНО ОДГОВОРНИХ ГРАДОВА
ШАБАЦ У ПРОЈЕКТУ УРБАНОГ ПАРТНЕРСТВА

НА ВРХУ СОЦИЈАЛНО ОДГОВОРНИХ ГРАДОВА

Представници Града Шапца учествују на Регионалној конференцији која се, у оквиру пројекта ,,Програм урбаног партнерства”, одржава у Загребу. Град Шабац је од 2016. године учесник овог пројекта који финансирају и подржавају Светска банка и Република Аустрија.
Регионална конференција у Загребу ће пружити платформу за ширење партиципативног процеса акционог планирања у Граду Шапцу на основу развијене стратегије усмерене на повећано укључивање грађана у процес доношења одлука на локалу, унапређења интегритета, транспарентности и одговорности и институција, као и ефикасности пружања јавних услуга и управљања јавном својином.
У радном делу Конференције Бојана Младеновић, начелница Одељења друштвених делатности Градске управе Шапца, представила је Акциони план за унапређење укључивања грађана и грађанки у процесе одлучивања. У тиму града Шапца су још Виолета Шестић, начелница Одељења за локални економски развој, Ана Маринковић и Мирослава Савковић, председница Градске организације инвалида рада.
Град Шабац је учешћем у овом пројекту још једном потврдио да је на самом врху социјално одговорних градова у Србији који подједнако брине о целој популацији. Регионалној конференцији у Загребу присуствује више од 80 учесника из седам европских земаља, које су партнери на пројекту.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa