Инфо

6. април 2017.6. апр 2017.
Први гљиварски кораци
Активности УГ „Печурка“ Крупањ

Први гљиварски кораци

Едукација ученика основне школе о заштити животне средине, свету гљива и боравку у природи
Удружење грађана „Печурка“ Крупањ успешно је започело овогодишњу сезону едукације младих и њиховог боравка у природи. Манифестацију „Мала школа гљиварства“ одржану у Библиотеци „Политика“ Крупањ у суботу 1. априла 2017. године организовало је УГ „Печурка“ из Крупња у сарадњи са основним школама, Библиотеком „Политика“ и Туристичком организацијом општине Крупањ са циљем реализације програма едукације младих школског узраста у области заштите животне средине и стицања нових знања о тајанственом свету гљива код младих нараштаја.
Председник УГ „Печурка“ из Крупња Драган Грујић посебно је истакао значај ове манифестације у 2017. години у којој се у Рађевини обележава јубилеј 600 година од првог писаног помена имена Крупањ у дубровачким списима давне 1417. године.
Ангажовањем чланова удружења настављена је реализација планираних активности у овој години те се надају да и резултати неће изостати. Удружење је овим поводом обезбедило стручну литературу и брошуре, а ангажовање наставника и професора основних школа и стручних предавача у области гљива гаранција су високог нивоа едукације.
Предавач Драгана Бокан из Београда члан је Миколошког друштва Србије и новосадског гљиварског друштва, а од пре неки дан, на лични захтев и са великом радошћу постала је и члан УГ „Печурка“ из Крупња:
- Одржали смо предавање прилагођено деци основношколског узраста да их заинтригирамо за гљиве, да стекну основно знање, али и то на који начин гљиве могу да се припреме у исхрани имајући у виду да живе у средини богатој гљивама и лековитим биљкама. Деца су била изузетно заинтересована, доста су знала о својој околини, али су кроз предавања и игру доста тога и научила о биљном свету који их окружује - говори Драгана заљубљеник у природу која је као стручни предавач понела веома лепе утиске из Крупња.
Д. Ж.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa