Инфо

6. април 2017.6. апр 2017.
Цер привлачан за Београђане
ПЛАНИНАРСТВО

Цер привлачан за Београђане

Ако посматрамо статистичке показатеље, који се односе на посету планини Цер са околином, запазићемо да је Цер и те како интересантна планинарско-туристичка дестинација, како за планинаре тако и за остале заљубљенике у природу.
То најбоље показују бројне посете београдских планинара, који су од почетка ове године готово сваког викенда били посетиоци планине Цер са околином.
Поред београдских планинара, у току ове зиме, на Церу су одседали планинари из Ваљева, Мионице, Новог Сада, Бијељине, Бачке Паланке и других места, одседајући у просторијама планинарског дома “Липове воде” у којима им услугу пружају шабачки планинари, као домаћини и власници поменутог дома. Услуга се углавном односи на уступање загрејаних просторија и коришћење кухиње, са самопослуживањем.
Планинари и остали посетиоци Цера, на Церу проводе, углавном, једнодневни боравак, где нађу место за одмор и мир, уз активности из програма планинарских манифестација.
Овом приликом вредно је поменути да су шабачки планинари издали део Дома закупцима, који су минимално или готово никако показали интересовање за пружање услуга посетиоцима планине као и одговорно понашање према имовини, коју су узели у закуп.
Дуга и јако хладна зима, а у одсуству закупца, учинила је оно што је учинила, остављајући видне трагове на водоводним и топловодним инсталацијама услед чега је Дом остао без парног грејања и санитарног чвора, што је утицало на квалитет пружања услуге, а тиме и на интересовања посетиоца за дужим боравком на Церу.
Протеклог викенда на Церу је боравила група од педесет београдских планинара, чланови ПД “Победа”, које је предводио лиценцирани водич Душан Јанковић, којом приликом су посетили Владимирце, споменик Ашиков гроб, затим спомен комплекс у Текеришу, Тројанов и Косанин град на Церу, одакле су испешачили до манастира Радовашница и обратно до планинарског дома “Липове воде” где се завршила њихова активност.
М. Ботић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa