Инфо

6. април 2017.6. апр 2017.
У ЕКОНОМСКО-ТРГОВИНСКОЈ ШКОЛИ ШАБАЦ ОДРЖАН САЈАМ ОБРАЗОВАЊА

ЛАКШЕ ДО ОДЛУКЕ

Захваљујући дугогодишњој сарадњи са државним и приватним факултетима у Србији и окружењу Економско-трговинска школа Шабац организовала Сајам образовања. Преко двадесет факултета одазвало се позиву тако да су протеклог понедељка током трочасовног дружења заинтересовани матуранти имали прилику да чују „из прве руке“ о студијским програмима који их интересују.
- Јединствена прилика да наши ученици на једном месту могу да се обавесте о свему што их интересује како по питању економских факултета тако и оних на које имају проходност. Мислим да је ово у обостраном интересу. Сви факултети донели су и стручну литературу за нашу библиотеку тако да је и наш библиотечки фонд постао богатији. Један солидан број факултета је већ организовао разна такмичења у изради бизнис плана и многим другим областима, тако да наши ученици интензивно сарађују са њима. Школа их шаље на такмичења где остварују добре резултате и управо то је разлог зашто је оволики број факултета заинтересован за њих – рекао је директор Велимир Кузмановић.
Матуранти, којих је било у великом броју, такође су истакли да је ово одличан начин да се информишу.
- Добро је што су поред професора дошли и студенти са којима смо могли да се посаветујемо за све везано за њих. Било нам је лакше да из њихове перспективе студента приступимо факултету и одаберемо најбоље. Такође је добро што смо поред економских факултета могли да се обавестимо и о другима које можемо да упишемо – истакла је Тамара Јевтић, ученица ИВ2, смера Финансијски администратор.
Иако је већ одабрала да упише Вишу школу у Шапцу за матуранткињу смера Финансијски администратор Јелену Рађевац ово је била прилика да добије обавештења и о другим факултетима.
- Добила сам разне информације које не бих нашла преко интернета или добила од људи који су их већ уписали. Предност је што смо присуствовали Сајму образовања. Један мој друг се, захваљујући овом дешавању, одлучио за други смер јер је од студената сазнао да има већу проходност даље у односу на онај који је планирао – изјавила је Јелена.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa