Инфо

20. април 2017.20. апр 2017.
УГЛЕДАМО СЕ НА ФИНСКУ
АМБАСАДОР ФИНСКЕ У ПОСЕТИ ШАПЦУ

УГЛЕДАМО СЕ НА ФИНСКУ

“Ово је за нас година среће и желимо да тај осећај проширимо по Србији” рекао фински амбасадор Перти Иконен. “Желимо да све вредности које су они достигли у области заштите животне средине, економског развоја и образовања достигнемо и у Шапцу” рекао градоначелник Шапца Небојша Зеленовић
Амбасадор Финске Перти Иконен са својим сарадницима, посетио је у уторак Шабац. Састанку у Дуњића кући присуствовали су и фински привредници који су разговарали са привредним представницима града о потенцијалима Шапца.
Фински амбасадор је изјавио да је срећан због посете Шапцу и истакао да су имали добре разговоре са градоначелником Шапца Небојшом Зеленовићем. Иконен је навео да је сазнао за многа важна дешавања у Шапцу, али и да град има веома добру и ефикасну администрацију.
-Финска ове године слави 100 година независности. Ово је за нас година среће и желимо да тај осећај проширимо по Србији. Један од наших пројеката за овај јубилеј је садња дрвећа и то чинимо по целој Србији. Финска је најзеленија и најчистија држава у свету и желимо да и Србија постане таква, рекао је фински амбасадор.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић захвалио је амбасадору Иконену што је одржао обећање дато приликом претходног доласка и довео финске компаније у Шабац. Изразио је наду да ће се направити добри пословни контакти и успоставити добра комуникација са шабачким фирмама, како би дошло до даље сарадње.
-Ми као град се угледамо на уређене модерне земље западне Европе, као што је између осталих и Финска. Желимо да све вредности које су они достигли у области заштите животне средине, економског развоја и образовања достигнемо и у Шапцу. Ми смо понудили наше једноставне пројекте које имамо у граду и који треба да помогну да се квалитет живота дигне на виши ниво. Драго ми је што је фински амбасадор то препознао као важну ствар и да имамо простора за даљу сарадњу, рекао је Небојша Зеленовић.
По завршетку састанка, амбасадор, градоначелник и директор компаније Тикурила Ђока Јањушевић засадили су четири дрвета сорбуса у парку у Масариковој улици. Компанија Тикурила донирала је боје и лакове за сређивање овог парка.
Посета је настављена у Шабачкој гимназији, где је одржана презентација Финске, на којој су представљене специфичности ове земље. Амабасадор је том приликом школској библиотеци даровао 20 финских књига преведених на српски.
Амбасадор је са својим сарадницима обишао и Народни музеј и Библиотеку шабачку. Посета је завршена шетњом главним градским улицама.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa