Инфо

20. април 2017.20. апр 2017.
ЗАЈЕДНО ДО МЕДАЉА
МАЛА ОЛИМПИЈАДА ПРЕДШКОЛСКЕ УСТАНОВЕ „НАШЕ ДЕТЕ“

ЗАЈЕДНО ДО МЕДАЉА

Спортским надметањем, у коме су сви победници, протеклог уторка у Спортској хали „Зорка“ сто двадесет малишана из дванаест шабачких вртића показало своју физичку спремност и такмичарски дух
На паркет Спортске хале „Зорка“ протеклог уторка изашло је сто двадесет малишана из дванаест вртића који су се такмичили у оквиру манифестације Мала олимпијада „Заједно до медаље“. Специфична манифестција Предшколске установе „Наше дете“ организована је у оквиру облежавања сто тридесет година предшколства у Шапцу.
- Сви су победници с обзиром да су изабрали спорт. Искористила бих прилику да се захвалим свој деци, свим родитељима, колегама, пријатељима наше установе који су нам помогли да ово изгледа овако сјајно као што изгледа. Ово је презентација свакодневних физичких активности које ми реализујемо са децом по вртићима од јутарњег телесног вежбања до физичких активности што су овога пута могли да виде родитељи и сви присутни – рекла је директорка ПУ „Наше дете“ Сандра Мићић.
Деца из вртића „Пролеће“, „Слобода“, „Пчелица“, „Бајка“, „Бамби“, „Сунцокрети“, „Младост“, „Веверица“, „Снежана“, „Бубамара“, „Шврћа“ и „Полетарац“ такмичила су се у четири дисциплине и то: трчање на педесет метара са окретом, полигон, надвлачење конопца, штафетно трчање са препрекама.
- То су једноставне игре које су намењене деци предшколског узраста. Није важно ко је први. Ово је промовисање здравог живота и спорта и сви добијају медаље. Сви смо победници – додао је васпитач Зоран Петровић, координатор Мале олимпијаде.
Како је циљ манифестације популаризација спорта у организацији је помогао и Спортски савез Шабац.
- Поздрављам идеју управе Предшколске установе да на овај начин децу анимирају и укључе у спорт. Ово је пут њиховог, пре свега, здравог развоја, а и учења да остану у спорту читав живот који ће им у неким одраслим годинама, када се формирају у здраве људе, помоћи да унапреде своје здравље и на тај начин боље и квалитетније живе – истакао је Дејан Поповић, генерални секретар Спортског савеза.
Град Шабац је у пројекат „Расти здраво – спорт у школе“ укључио предшколце тако им омогућивши бесплатну Школицу спорта. То је још један доказ бриге о најмлађим суграђанима.
- Драго ми је да сви хоће да тренирају, да се, пре свега друже, забављају, буду активни. То и јесте смисао тог пројекта тако да су резултати и спортски успеси нешто што је секундарно. Најважније је да се деца баве спортом. Драго ми је што и Дечја олимпијада наставља своју традицију, што деца воле да се такмиче. Још драже ми је што се они добро забављају. Није ни чудо што су на републичким такмичењима, пре свега ученици првог, другог и трећег разреда, први у Србији и доносе признања. Вредни су, посвећени, раде, тренирају, али најважније је да буду физички активни. То је нешто што се препоручује и мени је драго да људи из Предшколске установе „Наше дете“ врло интензивно раде са децом што се тиче физичког васпитања – рекао је Немња Пајић, председник Скупштине града.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa