Инфо

16. јул 2009.16. јул 2009.
ПОНОВО ПОМЕРЕН РОК ЗА ПРОДАЈУ “ЗОРКЕ ““ МИНЕРАЛНИХ ЂУБРИВА“

ДАН “Д“ 31. ЈУЛ

Јавно надметање за продају једне од најстаријих фабрика шабачке “Зорке“ “Минералних ђубрива“ померено је за последњи дан овог месеца. Наиме, према раније објављеном позиву продаја “Минералних ђубрива“ је требало да се одржи сутра. Али, Агенција за приватизацију је пре недељу дана објавила измењени позив за продају у коме се каже да ће јавно надметање бити одржано 31. јула у 13 часова.
- До померања рока је дошло из оправданих разлога, каже Илија Ненадовић, директор “Минералних ђубрива“. Наиме, у ранијем позиву нуђене су само зграде, без саобраћајница и других пратећих инфраструктурних објеката, што је међу потенцијалним купцима изазивало конфузију. То је исправљено у новом огласу. Саобраћајнице и остали објекти издвојени су из холдинга, процењена је њихова вредност и прикључени су имовини “Минералних ђубрива“. Зато је почетна цена на јавном надметању повећана и сада износи 3.426.000 евра.

Рок за подношење пријава за учешће на јавном надметању истиче 23. јула. Све до тада потенцијални купци, уз претходни откуп документације, могу конкурисати за куповину “Зорке ““ Минералних ђубрива“.
У овом деоничком друштву очекују да ће коначно, последњег дана јула, добити новог власника. Незванично, у пословним круговима се прича, да за “Минерална ђубрива“ има заинтересованих купаца. У Агенцији за приватизацију не желе да дају информације о томе, до дана јавног надметања.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa