Инфо

23. децембар 2010.23. дец 2010.
У ИЗБОРУ „ГЛАСА ПОДРИЊА“ - ПРОГЛАШЕНИ НАЈУСПЕШНИЈИ У 2010. ГОДИНИ

ПЕХАРИ И ПРИЗНАЊА НАЈБОЉИМА

КАЈАКАШИ ДЕЈАН И ДУШКО

Најуспешнији спортисти за 2010. годину у избору “Гласа Подриња“ били су Дејан Пајић и Душко Станојевић кајакаши КК “Зорка-колор“. Они су ове године на Светском првенству освојили у двоседу бронзану медаљу на 500 метара и четврто место на 1.000 метара. Поред ових најзначајнијих резултата, Дејан и Душко су били седми на Европском првенству, четири пута били прваци и два пута други на Првенству Србије у више дисциплина. Веслали су на свим домаћим такмичењима као и на Светским куповима.

ИВАН И ДРАГАНА

Спортску 2010. годину обележили су сјајним резултатима чланови теквондо клуба “Летњиковац“, Иван Пурешевић и Драгана Гладовић који су на додели признања добили заслужене пехаре и дипломе.
Драгана је сениорска првакиња државе и репрезентативка Србије. Заслужено је постала првакиња Балкана и проглашена за најбољу сениорку на Балкану у 2010. години.
Иван Пурешевић је актуелни првак државе и првак Балкана. Остварио је треће место на Европском првенству у Украјини. На турнирима у А категорији у Хрватској и Француској освојио је бронзано одличје. Актуелни је репрезентативац Србије који је у националном тиму ове године забележио 23 победе.

НАДА ШАПЦА

У избору најбоље наде у 2010. години изабран је млади кајакаш Александар Алексић. У 2010. години постигао је изванредне резултате. У тркама једноседа на 1.000 метара и 500 метара за јуниоре, Александар је постао јуниорски првак државе. Као јуниор веслао је и у сениорској конкуренцији и освајао прва места у четверцу на 1.000 и 500 метара. На првенству Европе у једноседу на 1.000 метара освојио је шесто место.

МИРОСЛАВ АЛЕКСИЋ

У конкуренцији најбољи стручно-спортски радник у 2010. години проглашен је Мирослав Алексић тренер сениорске екипе КК “Зорка-колор“. У клуб је увео најновије методе стручног рада што је дало резултата да је КК “Зорка-колор“ један од најбољих клубова у Србији. Кајакаши под његовим надзором, Дејан Пајић, Душко Станојевић и млади Александар Алексић постигли су врхунске резултате да домаћој и међународној сцени.

„ЗОРКА КОЛОР“

Кајак клуб “Зорка-колор“ постоји више од 60 година. У богатој историји створио је светске и европске прваке и више од 50 првака садашње и бивше државе. Тренутно је најуспешнији кајак клуб у земљи. Кајакаши овог клуба, победили су скоро у свим дисциплинама на Купу Србије. Сениорска екипа је на Првенству Србије освојила убедљиво прво место. КК “Зорка-колор“ тренутно има пет репрезентативаца, који су учествовали на Првенству Европе и света.

МИРОЉУБ МЕРДОВИЋ

За најбољег спортског радника аматера проглашен је професор Мирољуб Мердовић председник шабачког шаховског клуба. ШШК постоји 105 година, а од када је Мердовић на челу успели су да се пласирају у највиши ранг такмичења, тачније прву лигу Србије где су већ пуних пет година. Захваљујући њему некад руиниране просторије доведене су у завидно стање, а уочи свих верских празника организују се традиционални турнири на којима наступају шахисти из свих већих градова из Србије и иностранства.
Професор Мердовић осим што бележи шаховске успехе, познат је и као учесник пливања за Богојављенски крст, али исто тако као и велики заљубљеник у целулоидну лоптицу. Он пружа велики допринос и у развоју стоног тениса међу младима.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa