Инфо

11. мај 2017.11. мај 2017.
САВРШЕНИ ТИМ
У ГРАДСКОЈ КУЋИ ОРГАНИЗОВАН ПРИЈЕМ ЗА ЗАПОСЛЕНЕ У
ПРЕДШКОЛСКОЈ УСТАНОВИ „НАШЕ ДЕТЕ“

САВРШЕНИ ТИМ

Установа на коју је Град поносан и за чије функционисање издваја 15 одсто буџета. Успех у раду загарантован добрим међуљудским односима у колективу
Поводом сто тридесет година постојања предшколства у Шапцу председник Скупштине града Немања Пајић прошлог петка у Градској кући организовао је пријем за запослене у Предшколској установи „Наше дете“. Изразивши захвалност на бризи и васпитању деце Пајић је истакао да је шабачка Предшколска установа „репер за све остале у нашој земљи“.
- Васпитачи нису само људи који чувају нашу децу. Важније од тога је њихов рад на социјализацији малишана, усвајање нових вештина и знања, јер се у пркаси показало да деца која прођу предшколски период постижу касније боље резултате као ученици. Целокупан колектив јако добро функционише као један савршен тим без чега не би било и целе Предшколске установе на коју је град Шабац јако поносан. Да град Шабац води рачуна о Предшколској установи говори и податак да се петнаест одсто градског буџета издваја на предшколство у нашем граду. Захваљујући томе, захваљујући њиховој сарадњи, ми немамо више листи чекања за децу. Захваљујемо се свим васпитачима у име свих оних који су ишли у Предшколску установу, који данас иду и који ће ићи. Ми треба да гајимо ову установу, да заједно сарађујемо и да заједно напредујемо – изјавио је Пајић.
Представивши колектив директорка Предшколске установе „Наше дете“ Сандра Мићић, захвалила се на пријему и лепим речима истакавши да им је обававеза самим тим већа како би оправдали поверење и чињеницу да су на правом путу не само да очува него и унапреди предшколско васпитање и образовање у Шапцу.
- Нисмо причали о васпитно-образовном раду него смо председнику представили колектив, како функционише и на који начин једна служба сама по себи не може да носи Предшколску установу. Представили смо све службе које су укључене давши до знања да ако један систем не ради цела Предшколска установа има проблем. Оно чиме Предшколска установа тренутно може да се похвали када су у питању запослени јесу добри међуљудски односи који су иначе један од најзначајнијих фактора у установи. Без њих свакако не би било оваквих резултата – нагласила је директорка.
У претежно женском колективу запослено је и више мушких васпитача. Један од њих, Владимир Обреновић, који већ седамнаест година ради у Предшколској установи, истакао је да су за васпитање деце заслужни „углавном као ауторитативне личности.“
- Углавном радимо са предшколским узрастом који је јако битан. Из школа у које деца одлазе добијамо позитивне повратне информације у виду похвала и заслуга за оно што деца постижу. Самим тим то је велики подстицај да наставимо даље са радом и трудом да би се та деца што боље и што лепше осећала код нас и припремила за полазак у школу – поручио је Владимир Обреновић, васпитач у Вртићу „Пчелица“.
Предшколска установа „Наше дете“ има осамнаест вртића у граду и тридесет осам група на сеоском подручју. Прошле године отворена су три нова вртића и на тај начин повећан је капацитет за двеста двадесет малишана што је истовремено довело и до укидања листе чекања.
ДОМАЋИНИ
КОЛОНИЈЕ ДЕЧЈЕГ
ПРИЈАТЕЉСТВА
У години јубилеја Предшколска установа „Наше дете“ организовала је низ активности. Крајем маја очекују их „Позоришне играрије“, а биће и домаћини Колоније дечјег пријатељства.
- Када је у питању Колонија дечјег пријатељства доћи ће нам малишани из региона. Трајаће седам дана тако да смо осмислили јако креативне и лепе радионице за децу како би им боравак у нашем граду био што пријатнији. Такође, упознаћемо их са нашим градом и околином – рекла је директорка ПУ „Наше дете“ Сандра Мићић.
О. Гавриловић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa