Инфо

11. мај 2017.11. мај 2017.
У ШАБАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ ОДРЖАНО ПАР
МАНИФЕСТАЦИЈА

У ГОДИНИ ЈУБИЛЕЈА

Шабачка гимназија током целе школске године низом активности обележава сто осамдесет година постојања и рада. Тим поводом прошле среде, 26. априла, Актив професора романских језика заједно са ученицима организовао је „Вече поезије“. Публика, у којој су били и основци, имала је прилику да чује стихове најпознатијих француских, шпанских и италијанских песника попут Франсоа Вијона, Жака Превера, Пабла Неруде. Све то уз који тон модерне музике, репа и неизоставног Жака Брела.
- Наша жеља и воља да научимо језик и љубав према том језику је нешто најбитније – изјавила је матуранткиња Љубица Ђерић.
Наредне вечери, у четвртак 27. априла, отворена је изложба „Издавачка делатност Шабачке гимназије“ аутора Саше Лазића, библиотекара.
Истог дана ученици Шабачке гимназије присуствовали су завршној церемонији пројекта ширења наставе јапанског језика у Србији под покровитељством Мицубиши корпорације у Амбасади Јапана у Београду. Том приликом девет шабачких гимназијалаца примило је дипломе од амбасадора Јапана Ђуићија Такахарија. Иначе, јапански језик у Шабачкој гимназији учи се већ три године.
О. Г.

Најновији број

11. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa