Инфо

18. мај 2017.18. мај 2017.
БОКС – ПРВЕНСТВО СРБИЈЕ ЗА МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ

ТРИ ШАМПИОНА, ОСАМ ОДЛИКАША

Шабачки бокс освојио је осам одличја у Крагујевцу, на Првенству Србије за школарце, пионире и јуниоре. Два клуба из нашег града представљало је укупно 9 бораца
У “срцу Шумадије” дресове са именом старијег шабачког клуба, “Мачве” носило је три боксера и сваки је постао шампион државе у својој категорији. Пут до трона посебно је био тежак за Ивана Ђорђића који је до финала морао да савлада чак три ривала, а у коначном окршају чекао га је домаћи боксер Петровић кога побеђује на поене 2:0. Истим маниром, финала освајају Дамир Сакић и Семиз Аличић, а позиције у финалу обезбедили су рутинским победама на поене. Семизу Аличићу ово је пета узастопна титула. Екипа коју су предводили тренери Митровић и Пејкић проглашена је најбољом јуниорском на Првенству.
- Ово је било једно од најквалитетнијих и најмасовнијих првенстава у последњих неколико година. Наступило је око 170 боксера и ми смо задовољни резултатима. Честитам нашим борцима и тренерима. Били смо најбољи, али истовремено смо показали и допадљив бокс – истакао је директор Мачве Драган Петровић.
Резултате вредне пажње остварили су и боксери БК “Живорад Рајшић”. Четири такмичара овог клуба заслужила су епитет вицешампиона Србије, школарци Мирко Јовановић и Јован Павловић, пионир Душан Митровић и јуниорка Милица Шобић. Данијел Нукић (јуниор) кући је донео бронзано одличје, а Алија Аметовић своју борбу је изгубио прекидом. Боксере “Живорада Рајшића” предводио је тренер Марјановић.
- Морамо бити задвољни. Радимо и функционишемо у тешким материјалним условима, велики успех је и одлазак на првенства, а свака медаља велико остварење. Велики ентузијазам бораца и тренера Марјановића омогућио је овакав резултат – наглашава председник БК “Живорад Рајшић” Милорад Рајшић.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa